Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Indeksowanie strony w wyszukiwarkach
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
kaczorek
Witam,
Przeszukiwalem forum, nie znalazlem nic w tym temacie.

Mam strone oparta na tabelach i index.php zaczyna sie od zmiennej potrzebnej do prawidlowego wczytania includowanych plikow.
  1. <?php
  2.  
  3. $add_site = true; 
  4.  
  5. ?>

potem mam html-a a konkretnie chodzi mi o:

1. <META NAME="Robots" CONTENT="all">
  2. <META NAME="Description" CONTENT="nazwa strony">
  3. <META NAME="Keywords" CONTENT="slowa kluczowe">

Moje pytanie to, czy faktycznie to dziala?? Czy jest to skuteczne kiedy mamy juz to w index.*** przed dodaniem np do googla??
Czy jesli najpierw dodano do katalogu googla strone, a potem cos zmieniono w index to ma to znaczenie??

2 pytanie, to czy skrypt zaczynajacy sie od kodu php zamiast html-a ma znaczenie przy indeksowaniu strony??

Zauwazylem ze inne strony maja w source te same wpisy co ja, ale nie zaczynaja index-u od skryptow php tylko htmla i sa o wiele wyzej w rankingach (nie wiem moze to takie moje urojenie).

Poza tym, pytam tutaj, gdyz raz uzylem na tym forum slowa w poscie, ktore zostalo zaindeksowane w googlach i pokazuje sie dzieki temu wysoko. Na jakiej zasadzie to forum dodaje wpisy do googla?? Jak je aktualizuje?? Czy jest jakis sprawdzony system pokazania sie w googlach na wysokiej pozycji po wpisaniu kluczowego slowa?? Czy zalezy to od serwera na jakim jest strona a moze od domeny??

Pozdrawiam,
Kaczor
SongoQ
Z tego co wiem to google z meta tagow nie czyta, wsumie to jak google indeksuje to sa tylko przypuszczenia.
dtb
gógle nie indeksuje pliku php, ale wygenerowany przez paser kod html wiec jest to bez znaczenia
mike
A co to ma wspólnego z programowaniem w php :?:

Przenoszę na Hydepark.
trucksweb
ja mam innym problem z google. otoz uzywam systemu cms opartego na php. Mam ponad 500 wejsc z google ale jak chce wyszukac swoja strone to wychodzi ze nie jest ona w pierwszej 100 wynikow, wiec jak to mozliwe questionmark.gif
Pozatym dlaczego strony html lepiej indexuje nix php questionmark.gif
oraz jak podniesc page rank blink.gif jestem zapisany do wszystkich katalogow stron jakie sa tylko dostepne i nadal mam page rank 1 sad.gif
mike
forum.optymalizacja.com
SongoQ
Cytat
Pozatym dlaczego strony html lepiej indexuje nix php questionmark.gif

Wydaje mi sie ze nie ma znaczenia czy plik jest .html czy .php
paniwladca
Cytat(SongoQ @ 2005-11-28 01:56:36)
Z tego co wiem to google z meta tagow nie czyta, wsumie to jak google indeksuje to sa tylko przypuszczenia.

google zwraca uwagi na meta tagi smile.gif

co do pozycjonowania polecam pozycjonowanie.pl
Diwi
Po pierwsze po co odkopałeś temat sprzed prawie pół roku ?

A według mnie uczenie się pozycjonowania na pozycjonowanie.pl to najgorsze wyjście, to forum nie skupia sie na technikach uznanych za dobre tylko na spamowaniu itp. technikach.

NIE POLECAM

Pozdrawiam
anas
@Diwi: reklama dzwignia handlu - a co do samej nauki - to mysle ze mozna korzystac pozycjonowanie.pl - mozna sie wiele nauczyc - jak nie nalezy pozycjonowac smile.gif

pozdrowka

anas
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.