Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ile mb zajmuje baza danych
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
L_Devil
Chciałbym w jakiś szybki sposób sprawdzić ile mb zajmuje baza danych. Jest takie coś możliwe? smile.gif
kszychu
Wejdź do katalogu, w którym trzymane są pliki bazy i zobacz ile one zajmują.
L_Devil
Niestety problem jest w tym że nie mam serwera wirtualnego a jedynie płatny hosting. Czy da się to jakoś sprawdzić zapytaniem sql? (zważywszy że phpmyadmin robi coś podobnego)
FiDO
Wiec sprawdz phpMyAdmin'em albo podejrzyj jak on to robi.
L_Devil
chcę żeby to było robione automatycznie smile.gif A phpmyadmin to tony kodu i ciężko tam znaleźć cokolwiek użytecznego...
FiDO
No ja za Ciebie napewno nie bede tego szukal.
Jak Ci sie nie chce przedzierac przez phpMyAdmin'a to sa jeszcze google: http://www.google.com/search?q=mysql+database+size
L_Devil
  1. SHOW TABLE STATUS
I po problemie biggrin.gif
trucksweb
a platny hosting przypadkiem nie ma cpanelu albo innego systemu questionmark.gif przecie tam masz wszystkie dane aktualizowane on-line exclamation.gif
nawet status serwera na niektorych kontach mam dostepny exclamation.gif

//mnie baza zajmuje 3,6 blink.gif mb exclamation.gif
TomASS
POdsumowując:
  • SHOW TABLE STATUS
  • phpMyAdmin
  • cpanel, e-panel, itp.
  • jak masz dostęp do katalogu z bazą danych to możesz sprawdzić ile on zajmuje
//u mnie 452,23MB

----edit----
@TomASS wydaje mi się że autor jest inteligentnym człowiekiem i potrafi sobie wyciągnąć wnioski z poszczególnych wypowiedzi.
Twoje podsumowanie jest nabijaniem postów. Za następną tego typu wypowiedź dostaniesz ostrzeżenie.
~mike_mech
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.