in5ane - to pokaż mi w FW CSS to:
Cytat
Definiuje on strukturę aplikacji oraz ogólny mechanizm jej działania, a także dostarcza zestaw komponentów i bibliotek ogólnego przeznaczenia do wykonywania określonych zadań.
I jak już chcesz cytować, to wypadałoby całość.
Cytat
Frameworki bywają niekiedy błędnie zaliczane do bibliotek programistycznych. Typowe cechy, które każą wyróżniać je jako samodzielną kategorię oprogramowania, to:
*Odwrócenie sterowania – w odróżnieniu od aplikacji oraz bibliotek, przepływ sterowania jest narzucany przez framework, a nie przez użytkownika[1][2].
*Domyślne zachowanie – framework posiada domyślną konfigurację, która musi być użyteczna i dawać sensowny wynik, zamiast być zbiorem pustych operacji do nadpisania przez programistę[1].
*Rozszerzalność – poszczególne komponenty frameworka powinny być rozszerzalne przez programistę, jeśli ten chce rozbudować je o niezbędną mu dodatkową funkcjonalność.
*Zamknięta struktura wewnętrzna – programista może rozbudowywać framework, ale nie poprzez modyfikację domyślnego kodu.
I czy w tych FW są przestrzenie nazw? Już o to kogoś, kiedyś pytałem, ale odpowiedzi nie uzyskałem.
Takie zlepki kodu html/css to zwykły śmietnik, bo prędzej czy później i tak trzeba napisać, skopiować ichniejszy fragment kodu pod siebie, bo występuje kolizja z nazwami klas.
To że ktoś w apple, wpadł na pomysł nazwania iPada tabletem, nie znaczy że jest to tablet. Pasuje Wam, FW CSS, a programista HTML też? Skrót Firefox, też piszecie FF, bo google ma więcej takich wyników, niż poprawnie Fx?
Toczmy kulkę gówna, jak żuk gnojarz, skoro już jest, nie ważne że śmierdzi