Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: upgrade php - jak gadać z adminem
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
tomek333
Mam konto u lokalnego dostawcy internetu - dodam, że jest to mała miejscowość i wyboru nie mam, a chodzi o to, że potrzebuje żeby admin zrobił upgrade php z obenej wersji php 4.1.2 na wyższą obsługującą robienie minaturek zdjęc (tzw. GD) - serwer stoi na apachu 1.3.26, i tu jest problem, bo: zagadywałem już niezobowiązująco parę razy i nic z tego.
Jest mi to potrzebne a boję się że znowu będą mnie zbywać niczym.
Proszę o jakąś poradę, jak podejść admina, czy to jest wielki problem taki upgrade php, że mnie tak zbywają? a może długo trwa? po prostu nie wiem.

Z góry dzięki za konstruktywne porady.

Pozdrawiam.
fiszol
problem żaden, bo to robota na góra półgodziny, goście poprostu nie liczą się klientem.

Może przestań grzecznie zagaić i spróbuj się wykłucić ? ostatecznością będzie postawienie ultimatum, "albo robicie upgrade, albo ja z was rezygnuję"

Obawiam się jednego, ów ultimatum, i być może kłótnie mogą nie mieć sensu jeśli ta firma ma monopol w Twojej miejscowości

Mój szef w ten sposób wywalczył 200 zł zniżki na kablu, jednak my miełiśmy alternatywnych isp, więc ryzyko porażki nie było przerażające.

życzę powodzenia,
fiszol
tomek333
problem w tym że nie mam alternatywy, bo na TPse się nie przerzuce, a za 50zł mam neta, www póki co bez ograniczeń, więc mam dobrze, ale złości monopol - myślałem że z nimi będzie inaczej jak z Tepsą....

a tak podejrzewałem że to nie wielki problem upgrade php....

spróbujemy ...

pozdrawiam wszystkich

PRECZ Z MONOPOLEM!!! aaevil.gif
enceladus
A nie lepiej z gościem piwo wypić - każdy jest człowiekiem, admini są specyficzni, ale da się z nimi żyć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.