Cytat(by_ikar @ 18.11.2011, 10:20:14 )

A dane takie jak imię, nazwisko czy adres praktycznie przy każdej płatności są przesyłane.
Naprawdę, adres mojego domu, tak poważny serwis mógłby już zachować dla siebie a nie pokazywać dla wszystkich bez ograniczeń,
czy to jest ta słynna internetowa prywatność?!

Raz że możesz w skrypcie je otrzymać
W "skrypcie"? Poprostu w panelu w widoku przelewu?

Tak więc anonimowość to trochę obłuda.
Niepotrzebna jest mi anonimowość, ale
prywatność! Proszę to odróżnić!
Zawsze ktoś musi mieć moje dane, właściciel serwisu udostępniający płatności, właściciel banku który odbiera płatności z mojego konta e-portfela(niezleżnie od tego czy mi się to podoba, tak musi być), to akceptuję, ale gdy serwisy rozdają do moich klientów, (niezależnie od mojego przyzwolenia!) adres, imie i nazwisko, kod pocztowy, numer domu, numer telefonu, zaczyna to być już uciążliwe, może jeszcze pesel, a najlepiej
wymieniajmy się od razu całą swoją historią życia z dziesiątkami/setkami/tysiącami swoich przelotnych klientów!
Cieszy mnie ten temat, bo widzę że przynajmniej widzę że nie tylko ja mam takie zdanie. Chrońmy swoją prywatność, to tak samo ważne jak ochrona przed oszustami czy wyciekającymi pieniędzmi.
Kiedyś padłem ofiarą szantażu(nieskutecznego, ale nerwy pozostały) w związku z tym że nieznany mi człowiek "dostał" moje dane, dlatego zależy mi na tym by to zmienić i uchronić innych przed tym w przyszłości.Pozdrawiam.