Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Znowu aliasy.
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
em1X
Probowalem juz tyle i sam sobie jednak nie poradze. Mam folder /htdocs/vhosts a w nim foldery.

Chcialbym, aby przy wpisywaniu nazwa.domena.com ustawialo folder /htdocs/vhosts/nazwa jako folder glowny? tego aliasu.
lukaswoj
Tutaj mam linka w sam raz dla Ciebie smile.gif
em1X
A ja mam srodkowy palec w sam raz dla Ciebie.

Od wczoraj sie meczylem z manualem i nic z tego.
scanner
Cytat
Troche kultury dziecko.
Regulamin forum wymaga, aby pokazywać niedziałające fragmenty kodów, zartem rusz swój tyłek i pokaż co i jak zrobiłeś.
lukaswoj
Cytat

Ale ja go niechce, więc go schowaj albo daj komuś innemu.

Cytat
Od wczoraj sie meczylem z manualem i nic z tego.

To coś się kiepsko starałeś.
Od linka, który Ci podałem wystarczy JEDEN RAZ kliknąć i kawałek przewinąć aby dotrzeć do czterolinijkowego przykładu, który wyjaśnia jak zrobić to z czym ty sobie nie poradziłeś.

Jakbyś był grzeczniejszy i powiedział, że nie znasz angielskiego, czy cokolwiek innego to jeszcze bym Ci mógł pomóc jakoś konkretniej, ale teraz to już Ci więcej nie pomogę.
em1X
Cytat
Regulamin forum wymaga, aby pokazywać niedziałające fragmenty kodów, zartem rusz swój tyłek i pokaż co i jak zrobiłeś

Ciekawe jak mam pokazac konkretnie kiedy konkretow nie mam. Probowalem na rozne z sposoby ale nie wiem jak sie do tego zabrac. Probowac wyciagac przy uzyciu modRewrite nazwe wpisanego aliasu i wstawiac go w documentRoot ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.