Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: MySQL error 1067
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
G...
Co z tym fantem zrobić questionmark.gif Po instalacji MySQL 5.0 wszystko jest ok, Winmysqladmin uruchamia się i łąduje do systray, zielona lampka na go ahead. Po restarcie kompa wynmysql admin rusza i zatrzymuje działanie bazy. Próbowałem uruchomić z usług, wyskakauje mi błąd jak w topicu po czym zatrzytmuje uruchamianie usługi.
Proszę o łopatologiczne wytłumaczenie jestem nowas i cienias, ledwie pierwszy raz ustawiłęm Apache z obsługą php (a to już sukces jak na mnie).

Fatal error:Can't open privilege tables: Table 'mysql.host' doesnt exist
dr_bonzo
[quote]
Fatal error:Can't open privilege tables: Table 'mysql.host' doesnt exist

MySQL nie moze znalezc tabeli z konfiguracja MySQL'a, sprawdz w podkatalogu "data/" czy masz katalog "mysql/" (tam jest baza z konfiguracja MySQLa) i tam powinny byc pliki "host.frm", "host.MYD", "host.MYI" z wlasnie ta tabela ('mysql.host' -- baza 'mysql', tabela 'host').
Jesli nie ma tych plikow to zainstaluj MySQLa od nowa, przyroc je z kopii zapasowej (jesli masz). Po ponownej instalce stracisz oczywiscie wszystkie ustawienia uprawnien uzytkownikow.
lukaswoj
A gdzie są tak podstawowe informacje jak system na którym to uruchamiasz questionmark.gif!!

Jeśli to nie windows a Unix'like to sprawdź prawa dostepu do katalogu z bazą danych mysql'a.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.