pokaz_uzytkownicy_grupa_admin.php?id=147
zamiast
pokaz_uzytkownicy_grupa_admin.php
i nie wiem jak przeslac linkiem zeby tego id na koncu nie bylo, a te id psuje caly skrypt, wiec chcialem przeslac to formularze z jednym przycskiem.
Drugi problem jest taki, że jak przesyłam już ten id_grupy(linkiem i GETem sie niby dało ale potem wyświetlania w stylu
$link1 = "{$_SERVER['PHP_SELF']}?sort=lna";
wszystko psuły) więc jakbym już tym formularzem się dostał tam i nie miałbym id na końcu
pokaz_uzytkownicy_grupa_admin.php
to jak mam zapamiętać zmienną przesyłaną, ona widzi tylko pierwszy skrypt i jak przeładuję skrypt, czyli sortuje na tm skrypcie według nazwisko albo mam 40 użytkowników i wyświetla mi 10 i dzieli mi na 4 strony, to potem już id_grupy nie pamięta i jest pusto. Nie wiem jak zrobić referencję, na necie wszędzie opisują tylko do funkcji.
// Utwórz zapytanie. $query = "SELECT nazwa_grupy, id_grupy FROM grupa ORDER BY $order_by LIMIT $start, $display"; // Nagłówek tabeli. echo '<table class="szerokosc" > <tr> <td align="left"><b><a href="' . $link1 . '">Nazwa grupy</a></b></td> <td align="left"><b>Pokaż<br/>użytkowników<br/>w grupie</b></td> </tr> '; // Pobierz i wyświetl wszystkie rekordy. $bg = '#eeeeee'; // Określ kolor tła. $bg = ($bg=='#eeeeee' ? '#ffffff' : '#eeeeee'); // Zmień kolor tła. <td align="left">' . $row['nazwa_grupy'] . '</td> <td align="left"> <form method="get" action="pokaz_uzytkownicy_grupa_admin.php" id="contactform"> <ol> <li> <input type="submit" value="Użytkownicy" class="submit"/> </li> <input type="hidden" name="submitted" value="true" /> <input type="hidden" name="id_grupy" value="' . $row['id_grupy'] . '" /> </ol> </td> </tr> '; }
pozdrawiam, początkujący