Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Pytanie odnośnie skryptu (generator)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Rafee
Witam,
Jestem Jestem mało zaawansowanym w php, i mam takie pytanie bo zrobilem sobie generator.. i tak

czy jest mozliwe aby przed funkcją ".nazwapolska." pojawiało się ( " , i po " ) , i wszystko to zależne od checboxa..

wygenerowana wartość:
  1. <b>TYTUŁ:</b> \"".$nazwa."\"&nbsp;&nbsp;".$nazwapolska."<br>
tekst w generatorze:
  1. echo "<tr><td>Nazwa filmu oryginalna: </td><td><input type=\"text\" value=\"(brak danych)\" onfocus=\"if(this.value=='' || this.value == '(brak danych)') this.value=''\" onblur=\"if(this.value == '') {this.value=this.defaultValue}\" onkeyup=\"keyUp();\" name=\"nazwafilmu\" size=\"25\"/></td></tr>";
  2. echo "<tr><td>Nazwa polska (dla zagranicznych)<input type=\"checkbox\" name=\"nazwa\" value=\"(brak danych)\" onclick=\"this.form.elements['nazwa2'].disabled = !this.checked\" />: </td><td><input type=\"text\" disabled=\"disabled\" value=\"(brak danych)\" onfocus=\"if(this.value=='' || this.value == '(brak danych)') this.value=''\" onblur=\"if(this.value == '') {this.value=this.defaultValue}\" onkeyup=\"keyUp();\" name=\"nazwa2\" size=\"25\"/></td></tr>";
erix
Cytat
czy jest mozliwe aby przed funkcją ".nazwapolska." pojawiało się ( " , i po " ) , i wszystko to zależne od checboxa..

Jest możliwe.

empty + trójoperand argumentowy (warunek ? wartosc1 : wartosc2dlaFalse).
Rafee
Dzieki za odpowiedz,

A mógłby mi Pan napisać , albo podać jakieś konkretniejsze wskazówki co gdzie dodać?
Z php jestem cieniutki wiec to mi dużo nie mówi... sad.gif
erix
Przykro mi, ale gotowce, to nie ten dział. Podałem wskazówki, teraz trzeba to wykorzystać.
Rafee
chciałem tylko konkretniejsze "wskazówki", myślałem ze po to jest dział przedszkole żeby pomagać mniej zaawansowany........ no ale cóż chyba odpuszczę biggrin.gif ale dzięki winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.