Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [PHP] Pytanie odnośnie skryptu (generator)
Rafee
post 20.02.2010, 08:42:31
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
Jestem Jestem mało zaawansowanym w php, i mam takie pytanie bo zrobilem sobie generator.. i tak

czy jest mozliwe aby przed funkcją ".nazwapolska." pojawiało się ( " , i po " ) , i wszystko to zależne od checboxa..

wygenerowana wartość:
  1. <b>TYTUŁ:</b> \"".$nazwa."\"&nbsp;&nbsp;".$nazwapolska."<br>
tekst w generatorze:
  1. echo "<tr><td>Nazwa filmu oryginalna: </td><td><input type=\"text\" value=\"(brak danych)\" onfocus=\"if(this.value=='' || this.value == '(brak danych)') this.value=''\" onblur=\"if(this.value == '') {this.value=this.defaultValue}\" onkeyup=\"keyUp();\" name=\"nazwafilmu\" size=\"25\"/></td></tr>";
  2. echo "<tr><td>Nazwa polska (dla zagranicznych)<input type=\"checkbox\" name=\"nazwa\" value=\"(brak danych)\" onclick=\"this.form.elements['nazwa2'].disabled = !this.checked\" />: </td><td><input type=\"text\" disabled=\"disabled\" value=\"(brak danych)\" onfocus=\"if(this.value=='' || this.value == '(brak danych)') this.value=''\" onblur=\"if(this.value == '') {this.value=this.defaultValue}\" onkeyup=\"keyUp();\" name=\"nazwa2\" size=\"25\"/></td></tr>";
Go to the top of the page
+Quote Post
erix
post 20.02.2010, 11:18:22
Post #2

Grupa: Moderatorzy

Cytat
czy jest mozliwe aby przed funkcją ".nazwapolska." pojawiało się ( " , i po " ) , i wszystko to zależne od checboxa..

Jest możliwe.

empty + trójoperand argumentowy (warunek ? wartosc1 : wartosc2dlaFalse).

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
+Quote Post
Rafee
post 20.02.2010, 15:16:35
Post #3

-----

Dzieki za odpowiedz,

A mógłby mi Pan napisać , albo podać jakieś konkretniejsze wskazówki co gdzie dodać?
Z php jestem cieniutki wiec to mi dużo nie mówi... sad.gif
+Quote Post
erix
post 20.02.2010, 17:21:54
Post #4

Grupa: Moderatorzy

Przykro mi, ale gotowce, to nie ten dział. Podałem wskazówki, teraz trzeba to wykorzystać.

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
+Quote Post
Rafee
post 20.02.2010, 18:35:55
Post #5

-----

chciałem tylko konkretniejsze "wskazówki", myślałem ze po to jest dział przedszkole żeby pomagać mniej zaawansowany........ no ale cóż chyba odpuszczę biggrin.gif ale dzięki winksmiley.jpg
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:53