Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Przyjazne URL a IE 6
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
adrianozo
Witam smile.gif

Na swojej stronie stworzyłem przyjazne url typu www.strona.pl/kontakt
i pojawił się problem. Otóż w IE 6 wpisując w pasek działa, ale klikając w odsyłacz nie zmienia adresu tylko zamiast strony pojawia się biała strona czyli tak jakby odświeża stronę tylko nie pokazuje rezultatu, ale biały ekran.
Nie bardzo mam pojęcie dlaczego.

Czyżby IE 6 nie byłoby przystosowane do tego?

Czekam na odpowiedzi.
Z góry dziękuje smile.gif
erix
A co mają takie URL do przeglądarki? To wyłącznie kwestia serwera.

I zacznijmy od tego, jaki to serwer? Localhost?
adrianozo
Wirtualny na ovh.pl
erix
A na innym komputerze z IE6 dzieje się to samo? Wszystkiemu winne mogą być też ustawienia systemu; trzeba to wykluczyć.

Jeśli nie masz pod ręką innego kompa z IE6, to ściągnij maszynę wirtualną z IE6 ze stron Microsoftu.
adrianozo
Na innych komputerach jest tak samo(na IE 6, na innych to nie wiem)

EDIT:

Dopiero teraz zauważyłem. Jak kliknę w tą inną zakładkę to biała strona i dopiero jak odświeżę to przechodzi i pokazuje tresc.

Nawet jest taki numer, że raz zadziała od razu a drugi raz muszę odświeżyć stronę ... ;/

Do tego tematy dochodzi jeszcze jeden problem, ale tyczący się IE oraz Opery.
Chodzi o to, że wpisując w wyszukiwarkę np. wyraz tutaj to Chrome i Firefox prawidłowo to interpretują czyli: www.mojastrona.pl/szukaj/wynik/tutaj
natomiast IE i Opera www.mojastrona.pl/?wynik=tutaj&submit.x=0&submit.y=0

Wyszukiwarka:

1. <?php
  2. if(isset($_GET['wynik']))
  3. {
  4. $wynik_filtru = trim($_GET['wynik']) ;
  5. }
  6. if(isset($_GET['submit']))
  7. {
  8. header('Location: /szukaj/wynik/'.$wynik_filtru);
  9. }
  10. ?>
  11. <?php
  12. if(isset($_GET['wynik']))
  13. {
  14. echo '<form action="?" method="get">
  15. <input type="text" name="wynik" value="'.$_GET['wynik'].'" class="text" />
  16. <input type="image" name="submit" src="images/szukaj.gif" value="Szukaj" class="submit" />
  17. </form>';
  18. }
  19. else
  20. {
  21. echo '<form action="?" method="get">
  22. <input type="text" name="wynik" value="Szukaj w serwisie..." onclick="this.value=\' \'" class="text" />
  23. <input type="image" name="submit" src="images/szukaj.gif" value="Szukaj" class="submit" />
  24. </form>';
  25. }
  26. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.