Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: prO, why, cool i inne pseudo makaronizmy w wypowiedziach prawie pokemonów
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
marcio
Cytat(Jabol @ 1.02.2010, 23:34:17 ) *

Haha jaki pokemon zal jak taka laska moze znalesc swoja druga polowe?

Tylko wtedy gdy druga polowa to ewolucja pikachu buhahaha.

Swiat zchodzi na psy biggrin.gif a "my" razem z nim.

blooregard
Cytat

Albo się starzeję, albo to jakiś "JokE" smile.gif
nospor
Cytat
albo to jakiś "JokE"
Nie no, joke ofcourse. przeciez nie mozna być aż taką [zmoderowane by nospor].... czy można?

@Jabol jakim cudem żeś trafił natego bloga, he? winksmiley.jpg
LBO
Mnie rozwaliło cytuję:

" aLe Nie DoOkOoŃcCa wieM o cOo w niM [w filmie, przyp. mój] chOodzi BoO niE nadAnżaŁaM z reAd (cZytaNieM) naPisÓów. x/. "

sciana.gif

edit:

"wESzłoO 859703 oSób
sKomCiałoO 12422 osÓb"

hahahahahahhahhha
blooregard
Chociaż czy ja wiem, czy to joke...

Jak zaprowadzam rano córkę do przedszkola, przechodzę obok gimnazjum, akurat w porze "spędu" na pierwszą lekcję. Obok jest śmietnik, taki osiedlowy, wiecie, murowany z daszkiem. No i w tym śmietniku dwie takie może 12,13-letnie siksy, paląc sobie niespiesznie jakieś Vouge'i czy inne She, zdawały sobie chyba relację z jakiegoś ważnego w ich życiu wydarzenia z soboty. Zapis ich rozmowy byłby bardzo zbliżony do tego, co można na przytoczonym blogu zobaczyć, z tym, że one jeszcze obficie okraszały swoją opowieść słowami na "k.." i ja "p..."

Starzeję się, nie ma wątpliwości...
jareeny
Cytat(varez @ 16.12.2009, 18:39:26 ) *
Za to boli mnie każdy ortograf który tu widzę, i potem w nocy nie spię tongue.gif

Jeśli Cię interpunkcyjne też bolą, to chyba nie spałeś tamtej nocy... smile.gif

Cytat(nmts @ 16.12.2009, 23:06:45 ) *
Błędy ortograficzne stawiam na równi z pokemonami, uważam je za skrajne lenistwo, a tłumaczenie się dysortografią za debilizm.

Ktoś duużo starszy, który pamięta dawny system edukacji powiedział mi tak:
"kiedyś dostawałeś po łapach i nie było dysleksji, dysortografii i innych dys-g*wien"

Co do tematu, jeżeli widzę, że na przykład post ma wiele błędów ortograficznych, to nawet go nie czytam... A błędy typu "muj, twuj" widać naprawdę z daleka smile.gif Najśmieszniejsze jest to, że wiele osób przeklina, a nawet tego nie potrafią bez błędu napisać. Nikogo nie będę zmieniać, nie umieją pisać po polsku, no to trudno, ale ja nie mam zamiaru z takim kimś rozmawiać. I jeszcze zdanie o tym wtrącaniu zagranicznych słówek do polskiego języka. Może niech taka osoba pójdzie do sklepu i powie "Trzy Broetchen und masło bitte" przecież to jest durne..
Jabol
No interesuje się kÓltÓron, wiEnC sn@laSłem. Też się zastanawiam, czy to ktoś z onetu po prostu robi przekręt i udaje, czy to strona z serii "stare pokolenie tego nie zrozumie".
starach
Cytat
<amanda99> cze
<amanda99> z kad jestes????
<amanda99> poklikamy?
<amanda99> jestes tam???
<amanda99> haloooooo!!!!!!!!11
<DisIsOut> ?
<amanda99> co tak wolno??????
<DisIsOut> bo nie widzi mi sie dostosowywanie do twojego indywidualnego trybu intelektualnego
<amanda99> do czego?????
<amanda99> nie qmam cie koles
<DisIsOut> I wlasnie dlatego mi sie nie widzi
<amanda99> niekcesz zebym sqmala o co ci cohdzi?????/
<DisIsOut> powiedz mi, czy rodzice cie kochaja ?
<amanda99> TAK
<DisIsOut> no to jednak masz jakis pozytywny akcent w zyciu
<amanda99> masz dziewczyne??????
<DisIsOut> NIE MAM A KCESH NIOM BYC?????????????????????
<amanda99> wreszcie mowish po lucku
<DisIsOut> wiesz, jak tak z toba tu "rozmawiam" to mnie nachodzi pewna mysl
<DisIsOut> mam ochote poprzegryzac kable od internetu wszystkim uzytkownikom ponizej 12 roku zycia
<amanda99> JA MAM 14 LAT!!!!!!!
<DisIsOut> to podniose limit do 16
<amanda99> A TY ILE MASH LATEK????????//
<DisIsOut> za 3 dni stuknie mi 10
<amanda99> dzieciak jestes
<amanda99> nara
*** quit: <amanda99> <~ergf@bbi124.neoplus.adsl.tpnet.pl>
<DisIsOut> boze drogi, czemu na komunie nie daja juz dzieciom zegarkow i rowerow

Bardzo stare i bardzo na temat... Mam problemy z poprawną pisownią a mimo to się staram. Przerażające jest to że wiele osób z premedytacją łamie jej zasady, bo to takie fajne. :|

A z emotikonami bym nie przesadzał. W piśmie ciężko jest wyczuć intencje rozmówcy i kontekst wypowiedzi. Zwłaszcza podczas różnicy zdań. Emotikony trochę to upraszczają. Zresztą stosowanie zwrotów anglojęzycznych też mnie jakoś nie razi. No byle z tym nie przesadzać.
blooregard
Cytat
Mam problemy z poprawną pisownią a mimo to się staram.

Czasem wystarczy, że się palec ześlizgnie z ALT-a i juz jest błąd smile.gif

Cytat
A z emotikonami bym nie przesadzał. W piśmie ciężko jest wyczuć intencje rozmówcy i kontekst wypowiedzi. Zwłaszcza podczas różnicy zdań. Emotikony trochę to upraszczają.

Też tak sądzę.

//edit: a cytat faktycznie klasyka, ale jak komedie Barei - za każdym razem smieszą smile.gif
pyro
Cytat(nospor @ 2.02.2010, 07:35:39 ) *
Nie no, joke ofcourse. przeciez nie mozna być aż taką [zmoderowane by nospor].... czy można?

Można.
nospor
Cytat
A z emotikonami bym nie przesadzał. W piśmie ciężko jest wyczuć intencje rozmówcy i kontekst wypowiedzi. Zwłaszcza podczas różnicy zdań. Emotikony trochę to upraszczają.

Też tak sądzę.
Jak najbardziej. Ale wlasnie to nie mozna przesadzac z emotami. Nie mozna co kazde zdanie tongue.gif (albo nawet i co pol zdania tongue.gif ) walić jezora tongue.gif czy innej winksmiley.jpg emotki smile.gif bo mozna biggrin.gif szalu dostac smile.gif. Czy w tym zdaniu wyraziłem emocje czy debilizm? tongue.gif
Rozsądne korzysta z emotikon - TAK
Debilizm - NIE
Lion_87
Oj czepiacie się eMo mArtYnQyi a pamiętacie ten link sweetbrokacik.....
nospor
Cytat
a pamiętacie ten link sweetbrokacik.....
ałć moje oczy.... ałć moja psychika... od dzisiaj nie jestem w stanie żyć jak do tej pory.... dlaczego mnie uswiadomiliscie i podaliscie te straszne linki? A byłem taki szczesliwy nie zdając sobie sprawy ze skali tego zjawiska...

Jak kiedyś zobacze takie teksty u moich córek to od razu wydziedziczam.
Lion_87
Cytat
mUj RżOn LoFfCiAnY jEzD nAjMoNtShEnShY, nAjLoFfCiAnShY i F oGuLe Weś To ObCzAj
sadsmiley02.gif

Nie martw sie nospor to minie....chyba....
blooregard
Cytat
a pamiętacie ten link sweetbrokacik.....

Ale wiecie, co jest w tym najgorsze?

TO:
Cytat
162907 wiadomości w 3187 wątkach, wysłane przez 5112 użytkowników. Najnowszy użytkownik: KastratorArni
Ostatnio wysłane: "Odp: Daruś TfOsHy!" ( Dzisiaj o 11:55:39 )

Skala zjawiska poraża...
nospor
Cytat
Nie martw sie nospor to minie....chyba....
Ale co minie? Moja odraza do tego czy to cos?
Lion_87
Cytat
Ale co minie? Moja odraza do tego czy to cos?

to coś..... dorosną to "znormalnieją".
Chyba że doczekamy sie i w gazetach takich wpisów ohmy.gif
Moli
@bim2 - Po prostu było go olać i po sprawie, a tak karmisz małpy w zoo i dziwisz się że Cię gównem rzucają smile.gif
@nospor - Genialny jest ten blog, muszę jak wrócę z worka, pokazać mojej matcher tą stronę, chciała się angielskiego trochę poduczyć smile.gif
Cytat
WstaŁaM raNoO i zjaDłaM ŚniaDanie: RoOzDziaBanE eGs(jaJka) ( w senSie żE jaJeCzniCe)

Może zrobić kopie basha tylko z takimi teksami ? biggrin.gif
jareeny
Cytat(Lion_87 @ 2.02.2010, 12:18:49 ) *
Oj czepiacie się eMo mArtYnQyi a pamiętacie ten link sweetbrokacik.....

Nie potrafię przeczytać tego co jest tam napisane... Nawet nazw działów ;(
piotrooo89
odkąd zobaczyłem ten link znów sie boje Buki sad.gif
marcio
Cytat(jareeny @ 2.02.2010, 14:05:29 ) *
Nie potrafię przeczytać tego co jest tam napisane... Nawet nazw działów ;(

Cytat(piotrooo89 @ 2.02.2010, 14:11:54 ) *
odkąd zobaczyłem ten link znów sie boje Buki sad.gif

Shock ze taka tepa spolecznosc potrafila postawic forum rotfl blinksmiley.gif

erix
Co do słibrokacika(u), to gdzieś-kiedyś-starzy-szamani opowiadali, że to była jakaś prowokacja psychologów. winksmiley.jpg
blooregard
Cytat
Shock ze taka tepa spolecznosc potrafila postawic forum rotfl

"pokemonizm" nie wyklucza bycia dobrym w technologiach IT.

Wiesz, w przyrodzie zawsze występuje równowaga. Jeśli w jednym miejscu natura Pokemonowi ujęła (ogólny poziom inteligencji), to może wynagrodziła mu w postaci "cyfrowych palców geniusza" smile.gif
darko
Cytat(blooregard @ 2.02.2010, 12:35:18 ) *
Skala zjawiska poraża...

Na dodanie otuchy napiszę, że WOT zwrócił info:
Cytat
Ta witryna ma złą reputację.
Zaufanie Bardzo zła
Wiarygodność operatora Bardzo zła
Prywatność Bardzo zła
Bezpieczeństwo dzieci Bardzo zła

marcio
Cytat(blooregard @ 2.02.2010, 15:00:36 ) *
"pokemonizm" nie wyklucza bycia dobrym w technologiach IT.

Wiesz, w przyrodzie zawsze występuje równowaga. Jeśli w jednym miejscu natura Pokemonowi ujęła (ogólny poziom inteligencji), to może wynagrodziła mu w postaci "cyfrowych palców geniusza" smile.gif

Szkoda :/ debil powinien zostac debilem biggrin.gif

Mephistofeles
Nawet gdyby pokemon był zbawcą świata to i tak nikt nie będzie umiał się z nim porozumieć.
Blame
Ja się tylko zastanawiam kto robi tak: tongue.gif albo tak: haha.gif podczas normalnej rozmowy twarzą w twarz smile.gif
bim2
tongue.gif - oblizywanie warg
haha.gif - facepalm

smile.gifsmile.gif
Crozin
@bim: facepalm to facepalm... ale "niektórzy" tak już mają: kilk
Mephistofeles
haha.gif
Ja tak robię, gdy się bardzo śmieję to oczy mi się czasami same zamykają.
bim2
Mi ta buźka przypomina moment właśnie tuż po przypłaszczeniu (jest takie słowo? biggrin.gif ) ręki do twarzy w sposób nagły i może nieoczekiwany.
smile.gif
Cysiaczek
@thek
Cytat
To ostatnie używam jedynie w kontekście wyrażenia uznania dla kogoś ("You are pro" lub jak kto woli: "u r pr0")

No wiesz... jak chcesz komuś wyrazić uznanie pisząc nawet "u r pr0", to się nie dziw, że Cię wyzywają. pr0 pisane przez "zero" to raczej wyraża coś w rodzaju lekceważenia, może lekkiej pogardy nawet biggrin.gif
Wykrywacz
Cytat
No wiesz... jak chcesz komuś wyrazić uznanie pisząc nawet "u r pr0", to się nie dziw, że Cię wyzywają. pr0 pisane przez "zero" to raczej wyraża coś w rodzaju lekceważenia, może lekkiej pogardy nawet biggrin.gif

Haha czekałem aż ktoś to zauważy ;P
marcio
Cytat(Cysiaczek @ 4.02.2010, 10:31:55 ) *
@thek

DOkladnie nie raz tak komus napisze w cs'ie jak ma super staty, ah ten sarkazm aaevil.gif , lubie napinac wtedy gra staje sie ciekawsza i sie bardziej mobilizuje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.