Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: GG Bot - możliwe nadal?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
permanent
Czy biblioteka phplibgadu 0.2 nadal działa? Testowałem i dochodzi np. co 3-4 wiadomość wywołana w skrypcie. Albo mam coś z serwerem, albo ta biblioteka nie działa jak trzeba. Fakt - stara wersja, ale jednak co 3-4 wiadomość wysyła. Czytałem ostatnio, że GG blokuje pseudo-boty i trzeba z nimi coś podpisać, aby takowego mieć (GG-API). Jak to teraz jest? Czy są nowsze biblioteki?

phplibgadu 0.2 http://hades.pdg.pl/libgg.txt
jareeny
Z tego co wiem, to phplibgadu jest przestarzałe i tak jak mówisz, teraz opcja jest tylko taka, że bota stawiasz na ich API.
webdice
Cytat(jareeny @ 17.02.2009, 07:42:57 ) *
(...) teraz opcja jest tylko taka, że bota stawiasz na ich API.

Jasne. Jak na razie mój klient EKG ma się bardzo dobrze, a tak samo można go nazwać botem, jeśli on chodzi (a ma już kila dobrych lat) to nie wierze że nie da się napisać sprawnie działającego bota w PHP.
permanent
Sorry, ale mógłby ktoś udostępnić działającą bibliotekę do obsługi protokołu GG?

Znam jedną stronę, która NA PEWNO nie ma GG-API (nawet pytałem admina) i tam im działa to w 100%.

Potrzebuję tylko wysłać wiadomość do użytkownika powiadamiającą o czymś.
sticker
znaczy sie spamować snitch.gif Jak tak to sie naucz szukac w google ;p
permanent
Nie - NIE CHODZI MI O SPAM

Mam serwis, gdzie użytkownik może sobie ustawić powiadomienie o nowym rekordzie, po prostu tego potrzebuje.
jareeny
Cytat(webdice @ 17.02.2009, 09:38:19 ) *
Jasne. Jak na razie mój klient EKG ma się bardzo dobrze, a tak samo można go nazwać botem, jeśli on chodzi (a ma już kila dobrych lat) to nie wieże że nie da się napisać sprawnie działającego bota w PHP.

O ile mi sie wydaje to tutaj jest rozmowa o bocie w PHP, odpowiadałem na to jak go zrobić w php, a nie przy pomocy EKG i skryptów w perlu (? mogę się mylić bo nie jestem pewien)

btw to wierze, a nie wieże smile.gif
abdiel
Czy są szanse na otrzmanie jakiejś działającej biblioteki gg?
Mam bota na API gg, jestem na okresie testowym, ale to porozumienie, które muszę z nimi podpisać to istna masakra.
5000zł kary, za każe niedopełnienie reguł. A jak ktoś mi się włamie na gg, albo serwer.
Piszę bota informacyjnego do swojej strony.
Chciałem, żeby po godzinach udzielał informacji na zadane pytania.
Niech mnie ktoś poratuje
bim2
Jestem w posiadaniu bota (którego sam pisałem), niemniej jednak ma on problem z odbieraniem statusu kontaktu (nie odbiera) oraz z otrzymywaniem wiadomości (nie chce odebrać pierwszej, reszte odbiera). Możliwe, że jak dopracuje bota to go udostępnie, albo wystawię na allegro smile.gif Powiem tylko, że da się napisać i to nie tak znów trudno :]
webdice
Cytat(jareeny @ 18.02.2009, 08:19:43 ) *
O ile mi sie wydaje to tutaj jest rozmowa o bocie w PHP, odpowiadałem na to jak go zrobić w php, a nie przy pomocy EKG i skryptów w perlu (? mogę się mylić bo nie jestem pewien) (...)

Nie chodziło mi o bota który korzysta z EKG, tylko o to że jak EKG działa to da się również napisać takiego bota w PHP.

Cytat(bim2 @ 24.05.2009, 20:52:58 ) *
Jestem w posiadaniu bota (którego sam pisałem), (...) Powiem tylko, że da się napisać i to nie tak znów trudno :]

Udostępnij, a nie chwal się tylko winksmiley.jpg. Nie tak dawno też z ciekawości zacząłem pisać, udało mi się zalogować i w sumie tyle. Jakby nie to że gdzieś zasiałem kod to może na dzień dzisiejszy zrobiłbym coś więcej winksmiley.jpg.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.