Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery] Nie działające zdarzenie moseup
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
pehaperowiec
Kod
$().ready(function() {
   $("#product a").bind({
      click:function() {
            $(this).clone().appendTo("#cart");
         },
      mousedown:function() {
            $(this).css({"background":"red"});
         },
      mouseup:function() {
            $(this).css({"background":"green"});
         }
   });            
});
Czemu po zwolnieniu lewego przycisku myszy, kolor tła linku nie zmienia się na zielony?
nospor
W css nie ma czegoś takiego jak "background" dla koloru tła. Zajrzyj do pierwszego lepszego kursu css by się dowiedzieć co oznacza kolor tła.

przenosze. problem nie ma zadnego związku z ajax
pehaperowiec
naprawdę nie ma takiej właściwości jak backround? Przecież to skrócona forma właściwości background-color, background-image, background-prepeat, background-position... więc to Tobie radzę zajrzeć do pierwszego lepszego kursu wink.gif
nospor
Brawo, a jednak coś tam wiesz.

Skoro więc chcesz ustawił kolor tła, to użyj: background-color wink.gif
pehaperowiec
to czy użyję dłuższego zapisu background-color czy też samego background nie ma nic do rzeczy i dalej jest to samo smile.gif
nospor
Kod
mouseup:function() {
alert(2);          
$(this).css({"background":"green"});
         }

Widzisz alert?
pehaperowiec
tak ale mimo wszystko to mi się troszke pomieszało. Jednak kod działa prawidłowo i to nawet w skróconej wersji z background. Sęk w tym wszystkim był taki, ze ja kliknąłem w element a, przytrzymałem klawisz myszy na niem i troche go przeniosłem po czym póściłem klawisz myszy a kolor tła się nie zmieniał. Jak temu zaradzić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.