![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 8 Dołączył: 26.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Kod $().ready(function() { Czemu po zwolnieniu lewego przycisku myszy, kolor tła linku nie zmienia się na zielony?
$("#product a").bind({ click:function() { $(this).clone().appendTo("#cart"); }, mousedown:function() { $(this).css({"background":"red"}); }, mouseup:function() { $(this).css({"background":"green"}); } }); }); |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
W css nie ma czegoś takiego jak "background" dla koloru tła. Zajrzyj do pierwszego lepszego kursu css by się dowiedzieć co oznacza kolor tła.
przenosze. problem nie ma zadnego związku z ajax -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 8 Dołączył: 26.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
naprawdę nie ma takiej właściwości jak backround? Przecież to skrócona forma właściwości background-color, background-image, background-prepeat, background-position... więc to Tobie radzę zajrzeć do pierwszego lepszego kursu
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Brawo, a jednak coś tam wiesz.
Skoro więc chcesz ustawił kolor tła, to użyj: background-color ![]()
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
to czy użyję dłuższego zapisu background-color czy też samego background nie ma nic do rzeczy i dalej jest to samo
![]() |
|
|
![]()
|
|
Kod mouseup:function() { alert(2); $(this).css({"background":"green"}); } Widzisz alert? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
tak ale mimo wszystko to mi się troszke pomieszało. Jednak kod działa prawidłowo i to nawet w skróconej wersji z background. Sęk w tym wszystkim był taki, ze ja kliknąłem w element a, przytrzymałem klawisz myszy na niem i troche go przeniosłem po czym póściłem klawisz myszy a kolor tła się nie zmieniał. Jak temu zaradzić?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:50 |