Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zrobic multiple upload? w jednym "przeglądaj"
Forum PHP.pl > Forum > PHP
magic labs
Witam
Słuchajcie Jak zrobic zbiorowe ładowanie plików na serwa tak aby urzytkonik klikną tylko przegladaj i mógł zaznaczyc tyle plików ile chce...

Prosze o pomoc bo sprawa jest pilna!!:)
z gory dzięki
marast78
hm ja pierwszy raz słyszę o tym..i nigdy nie próbowałem tego pisać..ale może warto sprawdzić to:
PEAR
magic labs
Napewno da sie ladowac po kilkanaście plików na raz..... tylko jak to zrobic/?questionmark.gif....
teoretycznie mozna zastosowac tu zwyklego ftp:) ale problem jest w tym ze jest kilka folderów.. i do kazdego z osobna ida inne pliki.. Nastepnie z kazdego pliku jest zczytywany tytuł i wstawiany do bazy.... (calośc jest wyswietlana w postaci galerii)
Problem w tym ze nie znalazłem sposobu na upload wiekszej ilosci plików na raz .....
No masterzy poradźcie cos:)
wipo
Wydaje mi się że musisz dać tyle pól przeglądaj ile plików naraz chcesz wgrać
netzah
Nie ma takiej mozliwosci, zeby w oknie dialogowym, otwartym przez przycisk "przegladaj" zaznaczyc wiecej niz 1 plik.
thornag
Nie mozna zaznaczyc wiekszej ilosci plikow, ale i na to jest sposob. Zajrzyj tutaj. Nie jest to do konca to czego poszukujesz ale wydaje mi sie ze nie ma wyjscia na Twoj sposob, a ten skrypt zaoszczedzi Ci tworzenia inputow.
mariuszn3
Możesz to osiągnąć jedynie korzystając z flash'a ewentualnie z appletu javy. W wersji 8-mej flasha dodali moduł uploader'a plików, w którym możesz wybrać dowolną ilość plików na raz.
tansky
Co do javy - da się to zrobić nawet na interfejsie drag'n'drop.
marast78
przecież podałem link do klasy PEAR, która to robi...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.