Scorpinus11
9.02.2014, 13:41:58
Witam, mam oto taki problem. Jestem na praktyce w firmie. Firma ta ma wlasna strone oraz wlasny serwer. Na stronie tej firmy jest formularz do wypelniania przez klientow. Wpisuja oni swoje dane jak i produkt jaki wybieraja. W firmie oczywiscie informatyk na swoim komputerze posiada pliki php. Pozniej dane z tego co wybral klient sa ladowane do pliku i gotowy plik do druku jest tworzony na serwerze z danymi klienta. Jest base model i automatycznie po wybraniu przez klienta pojawia sie typ modelu, ja musze zrobic tak aby pod base model bylo dodatkow imie i nazwisko, numer zamowienia oraz data zamowienia. Jednak nie wiem jak to zrobic. Mam gotowe pliki php jednak nie wiem co zmienic aby dane automatycznie pokazywaly sie na wydrukowanym pliku po kazdym zamowieniu. Dodatkowo jest tabela z wykorzystaniem materialu, nazwa oraz rozmiarami ona takze automatycznie po wybraniu modelu i rozmiarow sama wszystko ustala, czyli automatycznie zmienia na wymagania klienta jednakze folder dla pracownikow drukuje informatyk i dlatego musze dodac to wszystko. Jesli jest ktos kto moze pomoc prosze napisac na meila:Scorpinus11@wp.pl. W załączniku wysle pliki jakie dostalem od informatyka w formacie.php. I prosilbym aby ktos powiedzial mi jak dziala przesylanie danych z formularzy ktore wypelniaja klienci do pliku gotowego do druku dla pracownikow. Pozdrawiam.
Cytat(Scorpinus11 @ 9.02.2014, 13:41:58 )

I prosilbym aby ktos powiedzial mi jak dziala przesylanie danych z formularzy ktore wypelniaja klienci do pliku gotowego do druku dla pracownikow.
Używa się w tym celu $_GET, $_POST, $_FILES.