Ociu
15.04.2007, 09:08:40
Pewnego dnia każdy mężczyzna stwierdza, że czas usamodzielnić się i przestać korzystać z konta rodziców. Tak stwierdziłem dzisiaj, znaczy właściwie wczoraj.
Poczytałem trochę i wyodrębniłem Inteligo i mBank.
Co był chciał od banku?
Jak dostane przelew to sms.
Karta dość nie droga
Nie znam się na bankach, nie interesuje mnie to. Macie konta w tych bankach ?Prosił bym o jakąś fajną charakterystykę, która pomoże mi wybrać.
Dzięki z góry

Wojtek.
Sedziwoj
15.04.2007, 09:11:02
Co do SMS'ów to ja kiedyś w PKO bp miałem i potrafiły po tygodniu od przelewu dojść...
Może to poprawili ale nie wiem, bo po takich opóźnieniach wyłączyłem tą usługę.
Sokal
15.04.2007, 09:14:22
Sedziwoj
15.04.2007, 09:23:04
Sokal a kiedy to zostało napisane, bo zauważyłem że karty są z 2005...
(nie czytałem samego artykułu)
Crozin
15.04.2007, 09:38:03
Moli
15.04.2007, 09:40:55
Ja mam konto w inteligo i jestem zadowolony. Bankomaty są prawie wszędzie, za kartę zapłaciłem chyba 5zł, mam dostęp przez internet i telefon do konta. Z usług mbanku nie korzystam, ale znam kilka osób co mają i też chwalą sobie. Jedyne utrudnienie to mniejsza ilość bankomatów, ale jeśli masz blisko gdzieś to niema problemu
Sokal
15.04.2007, 10:04:44
@SedziwojListopad 2006
athabus
15.04.2007, 10:24:18
Generalnie wydaje mi się, że mbank jest tańszy natomiast inteligo oferuje więcej "bajerów" typu powiadamianie itp. Ja osobiście zdecydowałem się na mBank i jestem bardzo zadowolony - mam tam konto osobiste oraz firmowe. Duży plus dla banku za standardy obsługi klienta - po prostu szybko, sprawnie i miło. Jest to jedna z naprawdę niewielu firm, dla których mam pełne zaufanie i szacunek. Wszystko można załatwić samodzielnie przez stronę, ewentualnie sporadycznie przez infolinię - gdzie obsługa jest o dziwo bardzo kompetentna i skora do pomocy.
Co od inteligo to nie mam porównania bo nigdy nie próbowałem, ale odstrasza mnie to, że jest to bank należący do pko. Ale z tego co słyszę od innych, to raczej również pełnia zadowolenia.
Co do bankomatów to chyba zależy gdzie mieszkasz - np. w wielkopolsce jest mnóstwo bankomatów WBK z których można również wypłacać bez prowizji. Zaryzukuję nawet stwierdzenie, że u nas jest ich sporo więcej niż bankomatów pko.
devnul
15.04.2007, 10:25:10
Co prawda sam mam konto w inteligo ale zastanawiam się nad zmianą. Niby wszystko mają a jednak potrafią wkurzyć. Blokowanie gotówki w bankomatach w późnych godzinach nocnych czy realizacja przelewów tylko do określonej godziny to czasem potrafi popsuć humor :|
bialy
15.04.2007, 10:59:16
Witam,
Mam konta i w Inteligo i w mBank.
Dlaczego nie polecam Inteligo? Skandaliczna obsługa klienta - oczekiwanie na połączenie zwykle oscyluje koło 10 minut (o ile nie więcej), teksty typu "Mamy ponad milion klientów więc nie może się Pan czuć wyjątkowy".. Dlaczego tyle tam dzwonie? Średnio 2 razy w miesiącu przy płatności kartą terminal daje komunikat "nie honorować" (co w przypadku braku gotówki i zrobieniu zakupów może ostro wkurzyć) a blokada na 7 dni na koncie pozostaje. Rekord pobiłem próbując wyjąć 200 zł z bankomatu a kwota została zablokowana 3 razy i przez tydzień nie miałem dostępu. Plusem tego banku jest bardzo duża ilość bankomatów (PKO BP) oraz to, że płaską kartą można płacić w internecie.
mBank bez prowizji obsługują tylko bankomaty Euronet (kwota min. 50zł) i BZ WBK (min. kwota 10 zł) jednak i tych i tych jest mniej niż PKO BP. Oprócz polecenia zapłaty w mBank właściwie konto masz za darmo. Dodatkowo dosyć rozbudowany supermarket funduszami, hasła sms, i rachunek eMax plus który jednak jest wygodniejszy od jakiejkolwiek lokaty. Doceniam w tym banku również to, że informuje mnie o planowanych padach, a ostatnio kiedy padła cała VISA jako jedyny zdołał poinformować o tym na stronie

Ogólnie jeśli mieszkasz w mieście w którym są bankomaty WBK i nie robi Ci problemu to, że niektóre wycieczki w Polske mogą Cię od tych bankomatów odciąć (wschód Polski co najwyżej euronet) to wybierz mBank. Inteligo oprócz płatności kartą przez internet i większej ilości bankomatów, moim zdaniem, nie ma niczego do zaproponowania (chyba, że notoryczną irytacje i usilne utrudnianie Ci korzystania ze swoich pieniędzy).
Pozdrawiam,
Sedziwoj
15.04.2007, 11:11:44
Cytat(devnul @ 15.04.2007, 11:25:10 )

Co prawda sam mam konto w inteligo ale zastanawiam się nad zmianą. Niby wszystko mają a jednak potrafią wkurzyć. Blokowanie gotówki w bankomatach w późnych godzinach nocnych czy realizacja przelewów tylko do określonej godziny to czasem potrafi popsuć humor :|
Pytanie, masz Inteligo czy nakładkę Inteligo?
Bo są to dwa różne systemy, ja mam konto student i nakładkę i realizacja przelewów jest tak jak piszesz, ale mój ojciec ma pełne Inteligo i tam realizacja jest natychmiastowa.
bialy ja jakoś nigdy (a korzystam często) nie miałem kłopotów z płaceniem kartą... (mam z 5lat konto w PKO BP i nie miałem nigdy kłopotów z płaceniem kartą)
Więc nie potwierdzam aby były jakieś kłopoty z użytkowaniem, a powiem że u mnie cała rodzinka ma w PKO BP (jak reszta rodzeństwa od Grafity zaczynałem) i nie było jakiś kłopotów. Moja matka ma firmowe i nic nie narzekała, a potrafi narzekać że jej ktoś dzień dobry nie powiedział <lol>
vip3r
15.04.2007, 11:24:12
mBank najlepszy.
devnul
15.04.2007, 11:28:22
@Sedziwoj: mam inteligo - realizacja jest natychmiastowa ale tylko w określonych godzinach - przelewy nocne - czekają do rana (natychmiastowe chyba od 7 do 18 są) a co do bankomatów to o ile sie nie myle to o 23 (albo 24) jest ban na wybieranie gotówki - chyba do 3- 4 rano
Sedziwoj
15.04.2007, 11:43:43
Cytat(devnul @ 15.04.2007, 12:28:22 )

@Sedziwoj: mam inteligo - realizacja jest natychmiastowa ale tylko w określonych godzinach - przelewy nocne - czekają do rana (natychmiastowe chyba od 7 do 18 są)
Wiesz tak ja mam, ale ja nie mam 'pełnego' Inteligo tylko nakładkę, więc Ty też masz nakładkę Inteligo a nie konto Inteligo, a to różnica.
Cytat
a co do bankomatów to o ile sie nie myle to o 23 (albo 24) jest ban na wybieranie gotówki - chyba do 3- 4 rano
Co? jak tak jest to by była jakaś głupota, czy Ty jesteś aby tego pewien? Bo coś mi mówi że coś tu śmierdzi.
devnul
15.04.2007, 11:55:20
Cytat
Wiesz tak ja mam, ale ja nie mam 'pełnego' Inteligo tylko nakładkę, więc Ty też masz nakładkę Inteligo a nie konto Inteligo, a to różnica.
Wiem jakie mam konto i nie jest to nakładka!
Cytat
Cytat
a co do bankomatów to o ile sie nie myle to o 23 (albo 24) jest ban na wybieranie gotówki - chyba do 3- 4 rano
Co? jak tak jest to by była jakaś głupota, czy Ty jesteś aby tego pewien? Bo coś mi mówi że coś tu śmierdzi.
no skoro bankomat odmówił mi wypłacenia należności kilkukrotnie w późnych godzinach nocnych to przypadek być nie może (tym bardziej że próbowałem w różnych bankomatach tej samej nocy). Nie wiem jak się sprawa ma z dostepem do gotówki w tych porach za pomocą bankomatów innych banków.
Posiadam konto osobite i konto firmowe w lukas banku. Płace tylko za składki do zus i us. Pozostałe przelewy mam za darmo. Oprocentowanie 3% na koncie osobistym. Bankomaty dostępne praktycznie wszędzie (euronet). Wszystko załatwiam przez internet, oszczędzam dzięki temu dużo czasu.
Toteż jak widać moje pieniądze zarabiają na tym koncie jakby były na rachunku oszczędnościowym
Ociu
15.04.2007, 13:34:34
Takie pytanie (trochę głupie, proszę się nie śmiać)
Jeżeli załóżmy założę konto w mBanku np. eKonto i nie mam w mieścinie bankomatu euronet czy jakiegoś tam, to nie mogę wyciągnąć pieniędzy, czy tylko jakaś tam prowizja będzie pobierana z mojego konta ?
Z racji, że w mieście nie zabawie długo, bo w tym roku pisze mature i po prostu się wyprowadzę, nie ma to większego znaczenia, ale nie wiem jak to działa...
devnul
15.04.2007, 13:49:34
pobiorą prowizje
DeyV
15.04.2007, 14:15:34
tylko WBK i EURONET wypłaca pieniądze mBank bez prowizji.
Moli
15.04.2007, 14:18:12
Prowizja wynosi ok. 5zł. Więc jeśli nie masz blisko to wybierz pko
Sedziwoj
15.04.2007, 16:36:30
Prowizja (chociaż w PKO BP) przy wybieraniu z innych bankomatów wynosi 10% sumy wypłacanej ale nie mniej niż 5zł. Tak chociaż kiedyś było jak zaczynałem zabawę, ale jak sądzę to się nie zmieniło.
devnul a ja nie jestem przekonany, to że się logujesz na stronie Inteligo nie znaczy że masz to konto, jakoś mi ojciec przelewał wieczorami (czy właściwie o każdej porze co mu się zdarzyło) i miałem pieniądze od razu dostępne. Np. w poniedziałek wielkanocny miałem przelew i od razu dostępne, więc jednak się dowiedz czy masz konto Inteligo czy nakładkę na to co miałeś wcześniej, bo jak nie zmienił Ci się numer rachunku to masz nakładkę a nie Inteligo.
Poczytaj też umowę, to Cię już nic nie zaskoczy, a wszystko co jest niezgodne z umową to dajesz do reklamacji, ale bym nie sądził aby robili takie rzeczy.
Ja w umowie ma zaznaczone, że przelewy z mojego konta na inne są robione tylko w godzinach pracy oddziałów, więc nie narzekam bo przecież wiem co podpisywałem.
A konto Inteligo ma realizowane przelewy od razu.
Ociu pamiętaj że np. w PKO BP przelewy wewnątrz banku są darmowe, dlatego ja się nie rozglądam, bo większość przelewów robię wewnątrz... i mam za free.
Turgon
15.04.2007, 18:23:14
Powiem tak. Korzystam z izzyBanku (mBank dla poniżej 18), tata ma konto mFirma i jak przelewa to mam od razu

Karte mam za free (chyba, nie pamiętam już zakładania), jest też taka eKarta, coś jak VISA. Ogólnie spoko jest =] W ogóle jak jest na stronie mTransfer, to opłaty są szybko i za free, a do innych banków 0,50 zł, ale na innych kontach są inne ceny
AxZx
15.04.2007, 20:08:26
jeszcze sa bankomaty cash4you z ktorych mozna wyplacac bez prowizji.
coraz wiecej jest bankomatow, przydaloby sie tez wiecej wplatomatow.
np w krakowie sa tylko 3.
devnul
15.04.2007, 23:54:46
Cytat
devnul a ja nie jestem przekonany, to że się logujesz na stronie Inteligo nie znaczy że masz to konto, jakoś mi ojciec przelewał wieczorami (czy właściwie o każdej porze co mu się zdarzyło) i miałem pieniądze od razu dostępne. Np. w poniedziałek wielkanocny miałem przelew i od razu dostępne, więc jednak się dowiedz czy masz konto Inteligo czy nakładkę na to co miałeś wcześniej, bo jak nie zmienił Ci się numer rachunku to masz nakładkę a nie Inteligo.
Poczytaj też umowę, to Cię już nic nie zaskoczy, a wszystko co jest niezgodne z umową to dajesz do reklamacji, ale bym nie sądził aby robili takie rzeczy.
Ja w umowie ma zaznaczone, że przelewy z mojego konta na inne są robione tylko w godzinach pracy oddziałów, więc nie narzekam bo przecież wiem co podpisywałem.
A konto Inteligo ma realizowane przelewy od razu.
Powtórze jeszcze raz: WIEM JAKIE MAM KONTO I JEST TO INTELIGO!! I wybacz ale naprawde robisz się irytujący wciskając mi na siłę że wiesz to lepiej ode mnie. Napisałem poprostu to co zaobserwowałem.
Cytat
więc jednak się dowiedz czy masz konto Inteligo czy nakładkę na to co miałeś wcześniej, bo jak nie zmienił Ci się numer rachunku to masz nakładkę a nie Inteligo.
akurat inteligo zakładałem stosunkowo niedawno - wcześniej kożystałem z usług innego banku także nic mi się nie mogło zmieniać (a już napewno nie numer konta).
Sedziwoj
16.04.2007, 00:00:22
To mam pytanie zgłaszałeś się z tym problemem do PKO BP?
Czy tylko narzekasz... bo ja nie słyszałem od wszystkich swoich znajomych o wszystkich bankach tyle narzekań, co Ty teraz tu napisałeś.
Pisałeś że dzwoniłeś... tylko czy w tej sprawie i jaki był efekt.
(mam chyba głupią tendencje do przechodzenia na Ty... ale jakoś nie chcę budować atmosfery Pan

)
devnul
16.04.2007, 00:10:25
Cytat
Pisałeś że dzwoniłeś... tylko czy w tej sprawie i jaki był efekt.
gdzie pisałem że dzwoniłem? Nie pij więcej! Nigdzie nie nażekam - pisze to co zauważyłem i nic więcej. I nie nie zgłaszałem się z tym problmem bo nie mam takiego problemu - mam kilka innych kont z których korzystam wymiennie w razie takiej potrzeby.
sztosz
16.04.2007, 01:59:15
Może ani mBank, ani Inteligo, ale ja jestem zadowolony z usług Millenium. problemu z przelewami nie ma. Gotówka wpłacana do banku od razu jest na koncie. Sporo bankomatów (Millenium + Euronet + chyba coś jeszcze) Dostęp przez telefon i internet. Używam dosyć długo i jeszcze się nie zawiodłem. Wcześniej miałem Inteligo z którego nie byłem za bardzo zadowolony. Miałem podobne problemy do opisywanych tutaj (bankomaty nocą, długi czas realizacji przelewów i strasznie długi czas oczekiwania na środki w razie wpłat gotówki na konto) Nie wiem jak sprawa teraz wygląda, ale strona internetowa też była jakaś nie intuicyjna. W Millenium strona jest super. Ktoś wspomniał o Lukasie, problem jest taki że nie można dodać odbiorcy przelewu przez internet, jedynie zdefiniowani wcześniej w placówce kontrahenci mogą być odbiorcami w operacjach poprzez internet. Ale mogę się mylić i może się okazać że to mój ojciec jest problematyczny

. Będę wdzięczny gdy ktoś potwierdzi tego Lukasa
menic
16.04.2007, 19:44:52
Moze i ja sie wypowiem. Mam w Inteligi i teoretycznie w mBanku. Najpierw załozyłem konto w mbanku, ale po miesiacy czekania na umowe i dokumenty załozyłem w inteligo. W inteligo od momentu mojego wypełnienia formularza online otrzymanie umowy i VISY trwało niecały tydzien. Przyjechał kurier dał mi wszysko a ja tylko podpisałem umowe. Po 3 tygodniach od tego momentu przyszła mi przesyka z mbanku w zwykłej wypchanej kopercie, i to w dodatku bez VISY. Tak było na poczatku 3 lata temu. Teraz non-stop uzywam Inteligo i jestem zadowolony i to bardzo. Co do jakichs dziwnych blokad na koncie... Mi sie nigdy nie zdażyło. Jesli jest jakas modernizacja systemu to informuja o tym na stronie logowania i na stronie głownej. Przelewy z intligo do inteligo sa w tym samym momencie. Nie wiem dokladnie jak jest z przelewami do PKO ale sa napewno tego samego dnia, podobnie jak wpłaty w oddziałach PKO.
Szerze polecam
devnul
16.04.2007, 19:53:57
z inteligo do intelogo są natychmiastowo całą dobe ale z inteligo na inne konto (w innym banku) już nie całą dobę
menic
16.04.2007, 20:03:58
Sedziwoj
16.04.2007, 22:24:10
menic wpłaty z innych i obciążenia są natychmiastowe

Wiem bo idę do sklepu, mam 100m i kupuję na kartę, przychodzę zaglądam na stronę i mam już obciążony rachunek zakupami które przed chwilką zrobiłem. Tak samo ktoś mi chyba o 1 w nocy przelał, bo wygrał aukcje, miałem od razu dostępne (nie minęło 1,5 dnia a osoba miała paczkę

)
devnul
16.04.2007, 23:27:20
@Sedziwoj: miałeś kase odrazu bo przelewy z inteligo na inteligo idą natychmiast całą dobę, tak samo jak w większości innych banków. Co innego przelwy między bankowe - te już zależą jak słusznie zauważył menic od sesji elixiru
Sedziwoj
17.04.2007, 07:22:07
Szczegóły są ważne a jak w analizie mi pisze "najprawdopod. jak Inteligo" to ja dziękuję, do tego dane z grudnia 2005r. Chyba przez Was po prostu dowiem się z banku jak to jest na Inteligo (tym pełnym), bo operowanie przypuszczeniami robi się nudne.
menic
17.04.2007, 07:51:07
Cytat(Sedziwoj @ 16.04.2007, 23:24:10 )

menic wpłaty z innych i obciążenia są natychmiastowe

Wiem bo idę do sklepu, mam 100m i kupuję na kartę, przychodzę zaglądam na stronę i mam już obciążony rachunek zakupami które przed chwilką zrobiłem.
To jest co innego. Pieniadze sa cały czas na twoim koncie, tylko nastepuje ich blokada. "fizycznie" moga zniknąc do paru dni później
Sedziwoj
17.04.2007, 10:42:24
Wiesz, ale to właściwie jest nieważne, jak są ale nie zaksięgowane i tak możesz je wybierać, czy cokolwiek robić.
sztosz
17.04.2007, 10:53:17
Cytat(Sedziwoj @ 17.04.2007, 11:42:24 )

Wiesz, ale to właściwie jest nieważne, jak są ale nie zaksięgowane i tak możesz je wybierać, czy cokolwiek robić.
Cytat(menic @ 17.04.2007, 08:51:07 )

Pieniadze sa cały czas na twoim koncie, tylko
nastepuje ich blokada. "fizycznie" moga zniknąc do paru dni później

Czyli nie możesz ich "wybierać, czy cokolwiek robić" z nimi
Sedziwoj
17.04.2007, 19:35:45
są dwa stany rachunku na mojej nakładce Inteligo, saldo konta i "Środki dostępne" i te drugie są ze wszystkimi wpłatami/wypłatami ale nie zaksięgowanymi, ale jak mam "Środki dostępne" to mogę je wybierać mimo że są nie zaksięgowane.
Podkreślam ja operuję na nakładce na konto. (ale w pełnym gorzej nie morze być)
sztosz
17.04.2007, 19:52:42
To trochę dziwne. Ja po płatności kartą w każdym z banków w których korzystam, mam zablokowane środki opiewające na sumę płatności kartą. I mimo że np. mam 1000 zł na koncie, to jeżeli mam 300 zablokowane (płatność kartą), mogę jedynie operować tymi pozostałymi 700 złotymi.
Sedziwoj
17.04.2007, 19:59:23
no tak jest, tylko że się chyba nie rozumiemy...
Ale jak dostaję wpłatę to mimo że jest nie zaksięgowana, to mogę to wybrać. Czyli mam np. 0 zł na koncie ktoś przelewa mi 100zł i właściwie od razu mogę wybrać, mimo że nie jest zaksięgowane. To odwrotnie do wypłaty, gdzie jak wypłacę to już nie mogę z tych środków korzystać, czyli tak jak napisałeś.
sztosz
17.04.2007, 20:36:55
Aha

To już rozumiem o co chodzi.

Na koncie wpłata musi być zaksięgowana abyś mógł wybrać pieniądze, no bo inaczej to by nie miał rąk ni nóg. Ale co innego "konto", a co innego strona internetowa

Wygląda na to że nie jest na bieżąco aktualizowana
Ociu
18.04.2007, 13:30:20
Dziękuje wszystkim za posty.
Chyba wybiorę eKonto w mBanku, ponieważ:
- Darmowa karta
- Darmowe prowadzenie konta
- Brak minimalnych dochodów
Tak wiem, wszystko to ma inteligo, ale to także moje zaufanie do jakiejś firmy. Moi koledzy mają konta w mBanku, są zadowoleni. Nie ważne, czy jest bankomat w mieście, czy nie. Zawsze mogę zapłacić kartą.
PS. Użytkownicy mBanku. Jest możliwość, żeby przy zaksięgowaniu przelewu będzie przychodził mi sms ?
Turgon
18.04.2007, 13:53:08
Gdzieś chyba widziałem taką opcję, ale zadzwoń na mLinię.
menic
18.04.2007, 14:46:36
Nie zawsze mozesz zapłacić kartą. Poza tym w mniejszych sklepach osiedlowych jak już przyjmuja karty to przy kwocie wiekszej niz 10 zł. Tak wiec mleka i bułek nie kupisz:P
mike
18.04.2007, 14:48:42
Ja ostatnio zapłaciłem kartą za pieczarki 0.74zł, pani nie chciała mi pójść na rękę i sprzedać ich za 0.72zł.
Co za ludzie!
Przecież bym jej przyniósł następnego dnia te dwa grosze
wert1
18.04.2007, 14:50:49
Ja polecam mBank
jono
18.04.2007, 15:25:48
Mam konta w Intelligo i mBanku, i gdyby nie ojciec, co mi czasem na intelligo kasę przelewa to już dawno bym to dziadostwo zamknął...
Jarod
23.12.2007, 12:33:24
Podczepię się pod temat. Przeczytałem wiele nieprzyjemnych opinii na temat mBanku
http://www.konta-bankowe.com.pl/Co o tym sądzicie?
Zastanawiam się nad ING.
Turgon
23.12.2007, 14:10:23
Jarod: Uważam to za bzdury. Inteligo może ma jakąś wypasioną szatę graficzną, ale działa wolno i ogólnie obsługa jest trudna.
Mam konto w mBanku i mogę z czystym Ci sumieniem polecić.
To samo usłyszałbyś od kilku znanych mi właścicieli firm.
I co do zarzutów wobec mLinii, zupełnie się nie zgadzam. Mam 14 lat, a nie traktują mnie się jak durnia(większość ludzi niestety taka jest - min. na tym forum, ale mniejsza o to), a jak normalnego klienta, a obsługa jest pomocna i bardzo miła.
webdice
23.12.2007, 15:26:51
Nie czytałem wszystkich postów, jak kogoś powtórzę to przepraszam. Mam konto w PKO Inteligo i mBanku. Aktualnie korzystam głównie z Inteligo z powodu braku bankomatów mBank'u w moim mieście.
Inteligo mam konto zwykłe (nie mam czasu zmienić na student) i powiem że obsługa jest dość droga. Miesięcznie płace około 6 zł za obsługę konta plus za powiadamianie sms'ami około 5 zł (które aktualnie wyłączyłem bo mi nie są potrzebne). Jeśli mam powyżej 100 zł miesięcznie na konie, za obsługę konta nie płace. Denerwuje mnie karta kodów, która trzeba mieć aby zrobić cokolwiek na koncie internetowym. Obsługa bardzo miła, tylko trudno się dodzwonić.
mBank konto bez opłat i to jest duży plus dla wielu osób, tanie przelewy, zamiast karty kodów można otrzymywać kody sms'em i to jest bardzo wygodne (bo telefon ma się chyba przy sobie częściej niż portfel). Obsługa bardzo dobra. Jedyny jak dla mnie mankament to mała liczba bankomatów, le jeśli Tobie to nie przeszkadza wybierz mBank.
Jeśli były by bankomaty w moim mieście bezprecedensowo wybrał bym mBank.
Pozdrawiam.
Jarod
23.12.2007, 20:52:07
Przyznam, że strasznie się zraziłem do mBanku. Poza tym brak placówki - jak coś będzie nie tak to będzie się trzeba prosić telefonicznie. A w ING mam dwa konta - OKO i ROR w euro. Bardzo miła obsługa. Bardzo często wpłacam większe sumy pieniędzy na konto i chciałbym mieć pewność, że wpłatomaty są niezawodne - nie zeżrą kasy tak jak opisują to internauci w w.w. linku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.