![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Pewnego dnia każdy mężczyzna stwierdza, że czas usamodzielnić się i przestać korzystać z konta rodziców. Tak stwierdziłem dzisiaj, znaczy właściwie wczoraj.
Poczytałem trochę i wyodrębniłem Inteligo i mBank. Co był chciał od banku? Jak dostane przelew to sms. Karta dość nie droga Nie znam się na bankach, nie interesuje mnie to. Macie konta w tych bankach ?Prosił bym o jakąś fajną charakterystykę, która pomoże mi wybrać. Dzięki z góry ![]() Wojtek. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do SMS'ów to ja kiedyś w PKO bp miałem i potrafiły po tygodniu od przelewu dojść...
Może to poprawili ale nie wiem, bo po takich opóźnieniach wyłączyłem tą usługę. -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 8.02.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Proszę bardzo - porównanie:
http://djprog.ovh.org/banki/ -------------------- Jabber/E-Mail: dominiksokal[at]gmail.com | GG: #3795571
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sokal a kiedy to zostało napisane, bo zauważyłem że karty są z 2005...
(nie czytałem samego artykułu) -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
troche sie tutaj rozpisalem: http://forum.webhelp.pl/viewtopic.php?t=161913 (krzysiek...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam konto w inteligo i jestem zadowolony. Bankomaty są prawie wszędzie, za kartę zapłaciłem chyba 5zł, mam dostęp przez internet i telefon do konta. Z usług mbanku nie korzystam, ale znam kilka osób co mają i też chwalą sobie. Jedyne utrudnienie to mniejsza ilość bankomatów, ale jeśli masz blisko gdzieś to niema problemu
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 8.02.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
@Sedziwoj
Listopad 2006 ![]() -------------------- Jabber/E-Mail: dominiksokal[at]gmail.com | GG: #3795571
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie wydaje mi się, że mbank jest tańszy natomiast inteligo oferuje więcej "bajerów" typu powiadamianie itp. Ja osobiście zdecydowałem się na mBank i jestem bardzo zadowolony - mam tam konto osobiste oraz firmowe. Duży plus dla banku za standardy obsługi klienta - po prostu szybko, sprawnie i miło. Jest to jedna z naprawdę niewielu firm, dla których mam pełne zaufanie i szacunek. Wszystko można załatwić samodzielnie przez stronę, ewentualnie sporadycznie przez infolinię - gdzie obsługa jest o dziwo bardzo kompetentna i skora do pomocy.
Co od inteligo to nie mam porównania bo nigdy nie próbowałem, ale odstrasza mnie to, że jest to bank należący do pko. Ale z tego co słyszę od innych, to raczej również pełnia zadowolenia. Co do bankomatów to chyba zależy gdzie mieszkasz - np. w wielkopolsce jest mnóstwo bankomatów WBK z których można również wypłacać bez prowizji. Zaryzukuję nawet stwierdzenie, że u nas jest ich sporo więcej niż bankomatów pko. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co prawda sam mam konto w inteligo ale zastanawiam się nad zmianą. Niby wszystko mają a jednak potrafią wkurzyć. Blokowanie gotówki w bankomatach w późnych godzinach nocnych czy realizacja przelewów tylko do określonej godziny to czasem potrafi popsuć humor :|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam konta i w Inteligo i w mBank. Dlaczego nie polecam Inteligo? Skandaliczna obsługa klienta - oczekiwanie na połączenie zwykle oscyluje koło 10 minut (o ile nie więcej), teksty typu "Mamy ponad milion klientów więc nie może się Pan czuć wyjątkowy".. Dlaczego tyle tam dzwonie? Średnio 2 razy w miesiącu przy płatności kartą terminal daje komunikat "nie honorować" (co w przypadku braku gotówki i zrobieniu zakupów może ostro wkurzyć) a blokada na 7 dni na koncie pozostaje. Rekord pobiłem próbując wyjąć 200 zł z bankomatu a kwota została zablokowana 3 razy i przez tydzień nie miałem dostępu. Plusem tego banku jest bardzo duża ilość bankomatów (PKO BP) oraz to, że płaską kartą można płacić w internecie. mBank bez prowizji obsługują tylko bankomaty Euronet (kwota min. 50zł) i BZ WBK (min. kwota 10 zł) jednak i tych i tych jest mniej niż PKO BP. Oprócz polecenia zapłaty w mBank właściwie konto masz za darmo. Dodatkowo dosyć rozbudowany supermarket funduszami, hasła sms, i rachunek eMax plus który jednak jest wygodniejszy od jakiejkolwiek lokaty. Doceniam w tym banku również to, że informuje mnie o planowanych padach, a ostatnio kiedy padła cała VISA jako jedyny zdołał poinformować o tym na stronie ![]() Ogólnie jeśli mieszkasz w mieście w którym są bankomaty WBK i nie robi Ci problemu to, że niektóre wycieczki w Polske mogą Cię od tych bankomatów odciąć (wschód Polski co najwyżej euronet) to wybierz mBank. Inteligo oprócz płatności kartą przez internet i większej ilości bankomatów, moim zdaniem, nie ma niczego do zaproponowania (chyba, że notoryczną irytacje i usilne utrudnianie Ci korzystania ze swoich pieniędzy). Pozdrawiam, |
|
|
![]()
|
|
Co prawda sam mam konto w inteligo ale zastanawiam się nad zmianą. Niby wszystko mają a jednak potrafią wkurzyć. Blokowanie gotówki w bankomatach w późnych godzinach nocnych czy realizacja przelewów tylko do określonej godziny to czasem potrafi popsuć humor :| Pytanie, masz Inteligo czy nakładkę Inteligo? Bo są to dwa różne systemy, ja mam konto student i nakładkę i realizacja przelewów jest tak jak piszesz, ale mój ojciec ma pełne Inteligo i tam realizacja jest natychmiastowa. bialy ja jakoś nigdy (a korzystam często) nie miałem kłopotów z płaceniem kartą... (mam z 5lat konto w PKO BP i nie miałem nigdy kłopotów z płaceniem kartą) Więc nie potwierdzam aby były jakieś kłopoty z użytkowaniem, a powiem że u mnie cała rodzinka ma w PKO BP (jak reszta rodzeństwa od Grafity zaczynałem) i nie było jakiś kłopotów. Moja matka ma firmowe i nic nie narzekała, a potrafi narzekać że jej ktoś dzień dobry nie powiedział <lol> -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2006 Skąd: 2322 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mBank najlepszy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Sedziwoj: mam inteligo - realizacja jest natychmiastowa ale tylko w określonych godzinach - przelewy nocne - czekają do rana (natychmiastowe chyba od 7 do 18 są) a co do bankomatów to o ile sie nie myle to o 23 (albo 24) jest ban na wybieranie gotówki - chyba do 3- 4 rano
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
@Sedziwoj: mam inteligo - realizacja jest natychmiastowa ale tylko w określonych godzinach - przelewy nocne - czekają do rana (natychmiastowe chyba od 7 do 18 są) Wiesz tak ja mam, ale ja nie mam 'pełnego' Inteligo tylko nakładkę, więc Ty też masz nakładkę Inteligo a nie konto Inteligo, a to różnica. Cytat a co do bankomatów to o ile sie nie myle to o 23 (albo 24) jest ban na wybieranie gotówki - chyba do 3- 4 rano Co? jak tak jest to by była jakaś głupota, czy Ty jesteś aby tego pewien? Bo coś mi mówi że coś tu śmierdzi. -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
|
|
![]()
|
|
Cytat Wiesz tak ja mam, ale ja nie mam 'pełnego' Inteligo tylko nakładkę, więc Ty też masz nakładkę Inteligo a nie konto Inteligo, a to różnica. Wiem jakie mam konto i nie jest to nakładka! Cytat Cytat a co do bankomatów to o ile sie nie myle to o 23 (albo 24) jest ban na wybieranie gotówki - chyba do 3- 4 rano Co? jak tak jest to by była jakaś głupota, czy Ty jesteś aby tego pewien? Bo coś mi mówi że coś tu śmierdzi. no skoro bankomat odmówił mi wypłacenia należności kilkukrotnie w późnych godzinach nocnych to przypadek być nie może (tym bardziej że próbowałem w różnych bankomatach tej samej nocy). Nie wiem jak się sprawa ma z dostepem do gotówki w tych porach za pomocą bankomatów innych banków. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posiadam konto osobite i konto firmowe w lukas banku. Płace tylko za składki do zus i us. Pozostałe przelewy mam za darmo. Oprocentowanie 3% na koncie osobistym. Bankomaty dostępne praktycznie wszędzie (euronet). Wszystko załatwiam przez internet, oszczędzam dzięki temu dużo czasu.
Toteż jak widać moje pieniądze zarabiają na tym koncie jakby były na rachunku oszczędnościowym ![]() Ten post edytował sf 15.04.2007, 12:03:17 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Takie pytanie (trochę głupie, proszę się nie śmiać)
Jeżeli załóżmy założę konto w mBanku np. eKonto i nie mam w mieścinie bankomatu euronet czy jakiegoś tam, to nie mogę wyciągnąć pieniędzy, czy tylko jakaś tam prowizja będzie pobierana z mojego konta ? Z racji, że w mieście nie zabawie długo, bo w tym roku pisze mature i po prostu się wyprowadzę, nie ma to większego znaczenia, ale nie wiem jak to działa... |
|
|
![]()
|
|
pobiorą prowizje
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
tylko WBK i EURONET wypłaca pieniądze mBank bez prowizji.
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prowizja wynosi ok. 5zł. Więc jeśli nie masz blisko to wybierz pko
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 12:53 |