Zupelo
20.05.2011, 09:51:06
Witam,
dostałem do zarządzania stronę opartą na joomla, z wdrożonym skryptem visuallightbox.
Muszę teraz zrobić tak, żeby po wejściu na stronę otwierało się zdjęcie w lightboxie, tak jak tutaj: radio.koszalin.pl.
Nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Znalazłem w internecie kilka rozwiązań, ale żadne z nich nie działa.
Czy ktoś wie, lub ma jakiś pomysł jak to zrobić?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam
ActivePlayer
20.05.2011, 10:03:57
umieszczasz obrazek. podpinasz pod niego lightboxa, a potem javascriptem wywołujesz metodę click() na linku - powinno zadziałać
Zupelo
23.05.2011, 08:29:29
Nie znam JS, ale przejrzałem kilka stron i stworzyłem coś takiego:
document.getElementById("vlightbox").click();
Jednak ten kod nie działa. Pewnie coś robię źle. Czy ktoś może wskazać mi błąd?
pablo89pl
23.05.2011, 09:30:27
jak masz joomle to musisz sobie doisntalowac cos do lightboxa(ale to juz masz) i tam w dokuimentacji masz napisane zeby do obrazka dodac rel="lightbox" w kodzie i ..tyle... a i jeszcze ten plugin do lightboxa przetwarzajacy content musisz wlaczyc w ustawieniach dodatków - o ile dobrze pamietam nazwe zakladki ;]
Zupelo
23.05.2011, 09:45:45
Nie zupełnie o to chodzi. Mam skrypt "visuallightbox" i działa tak jak powinien, ale dopiero po kliknięciu na zdjęcia. Potrzebuje dopisać coś, żeby zdjęcie otwierało się w lightboxie AUTOMATYCZNIE po wejściu na stronę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.