![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dostałem do zarządzania stronę opartą na joomla, z wdrożonym skryptem visuallightbox. Muszę teraz zrobić tak, żeby po wejściu na stronę otwierało się zdjęcie w lightboxie, tak jak tutaj: radio.koszalin.pl. Nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Znalazłem w internecie kilka rozwiązań, ale żadne z nich nie działa. Czy ktoś wie, lub ma jakiś pomysł jak to zrobić? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
umieszczasz obrazek. podpinasz pod niego lightboxa, a potem javascriptem wywołujesz metodę click() na linku - powinno zadziałać
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 19 Dołączył: 7.09.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak masz joomle to musisz sobie doisntalowac cos do lightboxa(ale to juz masz) i tam w dokuimentacji masz napisane zeby do obrazka dodac rel="lightbox" w kodzie i ..tyle... a i jeszcze ten plugin do lightboxa przetwarzajacy content musisz wlaczyc w ustawieniach dodatków - o ile dobrze pamietam nazwe zakladki ;]
Ten post edytował pablo89pl 23.05.2011, 09:31:10 |
|
|
![]()
|
|
Nie zupełnie o to chodzi. Mam skrypt "visuallightbox" i działa tak jak powinien, ale dopiero po kliknięciu na zdjęcia. Potrzebuje dopisać coś, żeby zdjęcie otwierało się w lightboxie AUTOMATYCZNIE po wejściu na stronę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:56 |