Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przekierowanie z domeny do domeny.
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
batonik1024
Witam, czy jest możliwość zrobienia sub domeny, mam domenę home-edition.eu, która jest zaparkowana na innym hostingu, teraz chcę zrobić sub domenę o nazwie psychostats.home-edition.eu, która łączy się z innym hostingiem o nazwie i katalogu batonik.zxy.me/psychostats.

Przykładowo wchodzę na stronę www.psychostats.home-edition.eu i działa jako: www.batonik.zxy.me/psychostats

Pozdrawiam.
marcinpruciak
w pliku index.php dajesz:

1. header("Location: www.batonik.zxy.me/psychostats)

Tylko że ścieżka w przeglądarce też będzie www.batonik.zxy.me/psychostats.

erix
Nie da się bez postawienia proxy.
batonik1024
@ marcinpruciak

Może źle mnie zrozumiałeś lub ja źle napisałem, ze strony: www.psychostats.home-edition.eu ma mnie przekierowywać na www.batonik.zxy.me/psychostats najlepiej jak by ścieżka w przeglądarce została jako: www.psychostats.home-edition.eu/index.php ( przykładowo ) na subdomenie psychostats.home-edition.eu nie ma zrobionego żadnego katalogu.

@ erix

Podałbyś jakieś linki do nakierowania jak to zrobić ?
erix
http://pl.lmgtfy.com/?q=proxy+instalacja
lord_t
Wg mnie dałoby się zrobić to o czym piszesz batonik. Z Twojej subdomeny dać przekierowanie na IP tego drugiego serwera. A na tamtym serwerze postawić wirtualkę, która żadania na www.psychostats.home-edition.eu przekieruje na Twój katalog. Ale to wymaga interwencji i woli admina serwera:)
Cysiaczek
Przenoszę na Serwery www
batonik1024
Pisałem do admina hostingu na którym stoi www.batonik.zxy.me/psychostats, odpowiedział żebym podał ip serwera na którym ma być przekierowanie podałem adres bezwzględny czyli www.home-edition.eu, no i niby wszystko ma działać, lecz nie działa, spróbuje jeszcze innych sposobów.
lord_t
Mam wrażenie, że coś namieszałeś.

W configu domeny home-edition.eu musisz zrobić subdomenę psychostats.home-edition.eu (lub www.psychostats... ,ale jak to zrobić to nie wiem na już).
Subdomenę psychostats.home-edition.eu musisz przekierować na IP serwera batonik.zxy.me .
Admin musi virtualką przekierować ruch na adres psychostats.home-edition.eu do Twojego katalogu.

Jeśli admin ustawił na adres www.home-edition.eu, a Ty przekierowałbyś domenę w serwerze dns na IP serwera batonik.zxy.me, to pod domeną www.home-edition.eu miałbyś swoją stronę znajdującą się na batonik.zxy.me/psychostats.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.