![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, czy jest możliwość zrobienia sub domeny, mam domenę home-edition.eu, która jest zaparkowana na innym hostingu, teraz chcę zrobić sub domenę o nazwie psychostats.home-edition.eu, która łączy się z innym hostingiem o nazwie i katalogu batonik.zxy.me/psychostats.
Przykładowo wchodzę na stronę www.psychostats.home-edition.eu i działa jako: www.batonik.zxy.me/psychostats Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 9 Dołączył: 14.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pliku index.php dajesz:
Tylko że ścieżka w przeglądarce też będzie www.batonik.zxy.me/psychostats. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie da się bez postawienia proxy.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@ marcinpruciak
Może źle mnie zrozumiałeś lub ja źle napisałem, ze strony: www.psychostats.home-edition.eu ma mnie przekierowywać na www.batonik.zxy.me/psychostats najlepiej jak by ścieżka w przeglądarce została jako: www.psychostats.home-edition.eu/index.php ( przykładowo ) na subdomenie psychostats.home-edition.eu nie ma zrobionego żadnego katalogu. @ erix Podałbyś jakieś linki do nakierowania jak to zrobić ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg mnie dałoby się zrobić to o czym piszesz batonik. Z Twojej subdomeny dać przekierowanie na IP tego drugiego serwera. A na tamtym serwerze postawić wirtualkę, która żadania na www.psychostats.home-edition.eu przekieruje na Twój katalog. Ale to wymaga interwencji i woli admina serwera:)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Przenoszę na Serwery www
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Pisałem do admina hostingu na którym stoi www.batonik.zxy.me/psychostats, odpowiedział żebym podał ip serwera na którym ma być przekierowanie podałem adres bezwzględny czyli www.home-edition.eu, no i niby wszystko ma działać, lecz nie działa, spróbuje jeszcze innych sposobów.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam wrażenie, że coś namieszałeś.
W configu domeny home-edition.eu musisz zrobić subdomenę psychostats.home-edition.eu (lub www.psychostats... ,ale jak to zrobić to nie wiem na już). Subdomenę psychostats.home-edition.eu musisz przekierować na IP serwera batonik.zxy.me . Admin musi virtualką przekierować ruch na adres psychostats.home-edition.eu do Twojego katalogu. Jeśli admin ustawił na adres www.home-edition.eu, a Ty przekierowałbyś domenę w serwerze dns na IP serwera batonik.zxy.me, to pod domeną www.home-edition.eu miałbyś swoją stronę znajdującą się na batonik.zxy.me/psychostats. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:33 |