Witam, czy istnieje jakiś klient, którego mógłbym przenosić na pendrivie i mógł odpalać bez instalacji na różnych komputerach... Bardzo by mi takie coś pasowało do szkoły itp.
Jeżeli istnieje takie coś to skąd takie coś mógłbym ściągnąć?
Ja używam Konnekta od paru lat - zainstalowałem tylko raz Potem tylko przenosiłem sobie folder z konnektem (wazne aby przy instalacji wziąć aby profil był w katalogu konnekta) na rózne kompy i zadnych problemów. Odpowiednio wystarczy go skonfigurowac i nawet tlen czy miranda go nie przebije
Speedy
18.02.2008, 22:08:03
Po co Ci na pendriva? Przecież na stronie gg jest chyba klient w javie, a także bodajże w ajaksie. Odpalasz przeglądarkę i masz.
nowotny
19.02.2008, 02:41:05
Cytat(Speedy @ 18.02.2008, 22:08:03 )
Po co Ci na pendriva? Przecież na stronie gg jest chyba klient w javie, a także bodajże w ajaksie. Odpalasz przeglądarkę i masz.
A historia...? niektórzy muszą mieć całą historię zapisaną... poza tym nie na każdym komputerze jest zainstalowana java a sama instalacja jest kłopotliwa... plus, można nie mieć uprawnień do instalacji... albo ktoś może sobie nie życzyć żebyś mu javę instalował...
tiraeth
19.02.2008, 12:18:10
WebGG oparty jest na ajaxie a nie na Javie. Polecam Pidgin Portable. Ja osobiście na linuxie z Pidgina korzystam i uważam, że jest świetny.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.