Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] 6lo-kielce.edu.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
k0b3
Witam!

Przedstawiam po niżej swój nowy projekcik strony internetowej 6 Liceum Ogólnokształcącego im. Juliusza Słowackiego w Kielcach. snitch.gif
www 6lo-kielce edu pl
To jest któraś z kolei odsłona strony. Napisałem ją od początku.
-strona oparta jest o mysql
-system newsów, sondy oraz informacji nauczycieli integrowany jest z forum phpBB by Przemo.
-napisana zgodnie z standardami XHTML oraz CSS
-posiada rozbudowany Panel Administracyjny:

Obecnie strona jest w trakcie tłumaczenia.
Przepraszam za niektóre działy, które są "w budowie..."

Czekam na komentarze oraz ocenę.

Pozdrawiam

czemu nic nie piszecie... biggrin.gif biggrin.gif czy coś nie tak? tongue.gif
kriqs
czekasz niecale 15min i sie dziwisz ze nikt nie pisze smile.gif to nie czat smile.gif.

to teraz ocena grafika bedzie smile.gif ale kod smile.gif XHTML i tabelki tam gdzie niema danych hmmmm ktos cie za to zjedzie smile.gif

strzesz sie zajaca smile.gif

pozdrawiam
k0b3
nie nie kriqs, czekałem cały dzionek.. Jest sporo wyświetleń ale nikt nic nie pisze...

Przegladalem inne tematy i to prawda, boje se Zająca biggrin.gif biggrin.gif

Pozdrtawiam winksmiley.jpg
Dandelion
Cytat
Tabele służą do definiowania danych tabelarycznych tzn. takich, które mają formę tabeli.

menu ma byc lista a nie tabelka

Co do ogolnej budowy strony

http://kurs.browsehappy.pl/HTML/ElementyBlokowe
http://kurs.browsehappy.pl/HTML/ElementyLiniowe

Cytat
napisana zgodnie z standardami XHTML oraz CSS

Xhtml to nie tylko poprawna skladnia, wazna role odgrywa semantyka i logika kodu jaki piszesz winksmiley.jpg
Zajec
Straszny Zając wszedł i jest załamany kodem ;-)

1) Menu zrobione ze zdecydowanym nadrmiarem kodu. Po co każdej linijce dawać <strong>? Nie łatwiej całemu <div class="menu"> przypisać font-weight?
2) Jak już zostało wspomniane, do menu powinna zostać użyta lista: <ul>, <li>
3) Tabelka do szablonu - błąd
4) iso-8859-2 obsługuje polskie litery, po co Aktualno[kod]ci? :-)
5) <br /><br /> ─ jeśli jakiś tekst dzielisz na akapity, używaj znacznika <p>
6) XHTML 1.1 to raczej żart. Jeśli chcesz w tym pisać, wysyłaj stronę jako application/xhtml+xml i zapomnij o document.write. Trzeba używać drzewa DOM: createElement, innerText (textContent).
k0b3
Wielka skrucha tongue.gif

Obawiałem się Ciebie Zającu winksmiley.jpg

No cóż, trzeba poprawić to i owo.. Święta nadchodzą więc będzie czas...

3 odpowiedzi -> jedna jakas ocena.

A co z szatą graficzną? z funkcjonalnością? Chce znać wasz opinie....

Pozdr i dzięki Zając tongue.gif
Mary$
sa tam takie piekne flagi w headerze. do czego one służą?
po drugie to całe jest za bardzo ściśnięte.
ten zegar tak jakoś dziwnie wygląda - jak dla mnie, to jeżeli sie nie rusza, to można go wywalić.
tansky
Sam się prosisz smile.gif

Przede wszystkim rażą mnie fatalnie dobrane kolory i używane na chybił-trafił efekty z photoshopa. Obustronny drop shadow na głównej 'kartce', przezroczystości w elementach menu, jakieś krzywa odbicie w jego nagłówkach. Brzydki top sprawia ponure wrażenie, które podkreśla sraczkowato - deprasyjna paleta używana na reszcie strony. Nie wiem dlaczego uznałeś za stosowne informować gości kto ma dzisiaj imieniny (ma to jakiś związek z działalnością szkoły?), ani jaka jest data lub godzina. Najlepsze wrażenie robią ikonki, ale i te są pozbierane na chybił-trafił, jedne projektowane wektorowo, inne rastrowo...

Nie działają ikony wersji językowych, wspomniana informacja o imieninach włazi na lewą kolumnę, w samym menu identycznie zaznaczona sekcja raz jest przyciskiem (galeria), a raz nagłówkiem (Inne). Chaos i bajzel jak na przerwie w podstawówce. Kiedy chcę poczytać newsy z gazeta.pl, wchodzę na ten portal a nie doczytuję pokątnie na stronach szkół średnich. Nie działa ci kanał Rss ('.Spotkanie z przedstawicielami komisji kuratoryjnej.' ?)

W zasadzie cała strona to napaćkane mnóstwo niepotrzebnych informacji, w których gubia się te minimum które może mieć znaczenie dla odwiedzających.

Jedyne co się broni, to fakt że to strona robiona przez uczniów.

P.S.
Cytat(kobemat @ 31.03.2007, 15:17:59 ) *
-posiada rozbudowany Panel Administracyjny:

"Rozbudowany Panel Administracyjny" blinksmiley.gif Obejrzyj demko jakiegoś CMS-a, lub choćby funkcji tego forum, a później używaj takich przymiotników. Wg mnie 'strona posiada administrację' jest w pełni wystarczające.
k0b3
Cytat(Mary$ @ 2.04.2007, 22:37:08 ) *
sa tam takie piekne flagi w headerze. do czego one służą?

w odpowiedzi ->
Cytat(kobemat @ 31.03.2007, 17:17:59 ) *
Obecnie strona jest w trakcie tłumaczenia.
Przepraszam za niektóre działy, które są "w budowie..."

eh... no nic... sad.gif trzeba poprawic... dziekuje za konstruktywne opinie...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.