![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2006 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Przedstawiam po niżej swój nowy projekcik strony internetowej 6 Liceum Ogólnokształcącego im. Juliusza Słowackiego w Kielcach. ![]() www 6lo-kielce edu pl To jest któraś z kolei odsłona strony. Napisałem ją od początku. -strona oparta jest o mysql -system newsów, sondy oraz informacji nauczycieli integrowany jest z forum phpBB by Przemo. -napisana zgodnie z standardami XHTML oraz CSS -posiada rozbudowany Panel Administracyjny: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Obecnie strona jest w trakcie tłumaczenia. Przepraszam za niektóre działy, które są "w budowie..." Czekam na komentarze oraz ocenę. Pozdrawiam _________________________________________________ czemu nic nie piszecie... ![]() ![]() ![]() Ten post edytował k0b3 22.06.2009, 10:36:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czekasz niecale 15min i sie dziwisz ze nikt nie pisze
![]() ![]() to teraz ocena grafika bedzie ![]() ![]() ![]() strzesz sie zajaca ![]() pozdrawiam -------------------- Pozdrawiam
kriqs mam nadzieje ze pomoglem :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2006 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie nie kriqs, czekałem cały dzionek.. Jest sporo wyświetleń ale nikt nic nie pisze...
Przegladalem inne tematy i to prawda, boje se Zająca ![]() ![]() Pozdrtawiam ![]() Ten post edytował kobemat 1.04.2007, 17:32:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Tabele służą do definiowania danych tabelarycznych tzn. takich, które mają formę tabeli. menu ma byc lista a nie tabelka Co do ogolnej budowy strony http://kurs.browsehappy.pl/HTML/ElementyBlokowe http://kurs.browsehappy.pl/HTML/ElementyLiniowe Cytat napisana zgodnie z standardami XHTML oraz CSS Xhtml to nie tylko poprawna skladnia, wazna role odgrywa semantyka i logika kodu jaki piszesz ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Straszny Zając wszedł i jest załamany kodem ;-)
1) Menu zrobione ze zdecydowanym nadrmiarem kodu. Po co każdej linijce dawać <strong>? Nie łatwiej całemu <div class="menu"> przypisać font-weight? 2) Jak już zostało wspomniane, do menu powinna zostać użyta lista: <ul>, <li> 3) Tabelka do szablonu - błąd 4) iso-8859-2 obsługuje polskie litery, po co Aktualno[kod]ci? :-) 5) <br /><br /> ─ jeśli jakiś tekst dzielisz na akapity, używaj znacznika <p> 6) XHTML 1.1 to raczej żart. Jeśli chcesz w tym pisać, wysyłaj stronę jako application/xhtml+xml i zapomnij o document.write. Trzeba używać drzewa DOM: createElement, innerText (textContent). Ten post edytował Zajec 2.04.2007, 20:22:58 |
|
|
![]()
|
|
Wielka skrucha
![]() Obawiałem się Ciebie Zającu ![]() No cóż, trzeba poprawić to i owo.. Święta nadchodzą więc będzie czas... 3 odpowiedzi -> jedna jakas ocena. A co z szatą graficzną? z funkcjonalnością? Chce znać wasz opinie.... Pozdr i dzięki Zając ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2007 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sa tam takie piekne flagi w headerze. do czego one służą?
po drugie to całe jest za bardzo ściśnięte. ten zegar tak jakoś dziwnie wygląda - jak dla mnie, to jeżeli sie nie rusza, to można go wywalić. Ten post edytował Mary$ 2.04.2007, 21:37:23 -------------------- Nie ma rzeczy niemożliwych - są tylko czasochłonne i mało opłacalne.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam się prosisz
![]() Przede wszystkim rażą mnie fatalnie dobrane kolory i używane na chybił-trafił efekty z photoshopa. Obustronny drop shadow na głównej 'kartce', przezroczystości w elementach menu, jakieś krzywa odbicie w jego nagłówkach. Brzydki top sprawia ponure wrażenie, które podkreśla sraczkowato - deprasyjna paleta używana na reszcie strony. Nie wiem dlaczego uznałeś za stosowne informować gości kto ma dzisiaj imieniny (ma to jakiś związek z działalnością szkoły?), ani jaka jest data lub godzina. Najlepsze wrażenie robią ikonki, ale i te są pozbierane na chybił-trafił, jedne projektowane wektorowo, inne rastrowo... Nie działają ikony wersji językowych, wspomniana informacja o imieninach włazi na lewą kolumnę, w samym menu identycznie zaznaczona sekcja raz jest przyciskiem (galeria), a raz nagłówkiem (Inne). Chaos i bajzel jak na przerwie w podstawówce. Kiedy chcę poczytać newsy z gazeta.pl, wchodzę na ten portal a nie doczytuję pokątnie na stronach szkół średnich. Nie działa ci kanał Rss ('.Spotkanie z przedstawicielami komisji kuratoryjnej.' ?) W zasadzie cała strona to napaćkane mnóstwo niepotrzebnych informacji, w których gubia się te minimum które może mieć znaczenie dla odwiedzających. Jedyne co się broni, to fakt że to strona robiona przez uczniów. P.S. -posiada rozbudowany Panel Administracyjny: "Rozbudowany Panel Administracyjny" ![]() Ten post edytował tansky 2.04.2007, 21:59:10 |
|
|
![]()
|
|
sa tam takie piekne flagi w headerze. do czego one służą? w odpowiedzi -> Obecnie strona jest w trakcie tłumaczenia. Przepraszam za niektóre działy, które są "w budowie..." eh... no nic... ![]() Ten post edytował kobemat 2.04.2007, 22:54:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:06 |