Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] Ocena grafiki
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Sabistik
Witam. Chcialbym oddac pod wasza ocene moja grafike. Prosilbym o ocenienie tylko grafiki/ulozenia strony. Nie bierzcie pod uwage kodu, bo wiem ze jest fatalny, chcialbym wiedziec tylko czy grafika jako tako wyglada. Po raz pierwszy projektowalem strone i kroilem, co pewnie widzc. smile.gif
Czy grafika nie wazy za duzo ? wydaje mi sie ze o wiele.. Probowalem ja jakos optymalizowac ale tracilem duzo na jakosci. Mile widziane porady. :]

http://www.portal.sabistik.info/

Pozdrawiam.
trucksweb
wedlug mnie strony tego typu( ztaka iloscia grafiki) byly modne jakies 5 lat temu. teraz wszystko kieruje sie na minimalizm i css.
Jesli to pierwsza Twoja strone to nie jest zle, ale 10/10 za t ode mnie nie dostaniesz tongue.gif

mnie sie nie podoba to ze kazdy news ma osobna ramke z wielkim topem sad.gif
ulozenie modulow tez nie przypadlo mi do gustu

3/10 rolleyes.gif
zbig13
Średnio mi sie podoba ta strona winksmiley.jpg Ten układ wogóle nie bardzo mi pasuje. Jest bałagan, w jednym miejscu newsy, obok nawigacja, pod nią ankieta, niżej jeszcze coś innego, ogólnie chaos trochę. Nie mam zastrzeżeń tylko do topu, bo mi się podoba smile.gif A i jeszcze jedna sprawa, na FF, po kliknięciu na DevBlog, panel do logowania, "Loin: (chyba powinno być Login??) Pass:" rozjeżdża się w górę i w dół. Wiem, że nie chciałeś oceny kodu, ale się przyczepie smile.gif Validator: 54 błędy. http://validator.w3.org/check?uri=http://w....sabistik.info/

P.S. Mała uwaga: spróbuj ożywyć trochę stronę jakimiś animacjami, albo trochę większą ilością kolorów, bo ta czerwień jest trochę monotonna, żeby nie powiedzieć... męcząca.
Sabistik
faktycznie powinno byc 'login' poprawie. co do zawartosci wiekszosc linkow nie dziala bo to tylko tak na ocene wystawilem.
devblog poprawilem.
sobstel
jak dla mnie minusy to

1. troche za czerwono na stronie i za duzo "nawalone"
2. strona oparta na tabelach, nie trzyma się standardów, style css wewnątrz a nie w pliku zewnętrznym - wszystko to niepotrzebnie zwiększa mocno rozmiar strony
3. za mala czcionka domyslna

poza tym jest stosunkowo milo ;-)
TomASS
Wow. Jak na pierwszą stronę to jest nawet 10/10 smile.gif Tylko RSS nie działa tongue.gif

Można poradzić:
  • za dużo czerwonego - przydało by się troszkę ożywić (może coś jasnoniebieskiego?)
  • nie za bardzo podoba się mi styl obramowania loginu - zmień na solid i powinno być lepiej
  • może być ciutke większ czcionka
  • a co - ocenie kod tongue.gif wrzuć style do pliku style.css po tak w kodzie to fatalnie wygląda
  • podobnie możesz funkcje JS
  • zrób coś z sabistik@gmail.com bo Cię roboty zeżrą
To by bylo na tyle. Powodzenia
strife
Witam,
  • Za czerwono...
  • Validator wywala 54 błędy
  • Trochę za duże przy 800x600 za dużo ucina...
  • Reszta wporządku smile.gif
Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.