Witam: poświęciłem dłuższy okres na naukę stawiania serwera www na linuxie, konfiguracji apacha pod tym systemem itp. W związku z tym mam pytanie bo jednak jestem jeszcze trochę zielony:) :
Czy jest jakiś skrypt który pozwoli na zarządzanie serwerem z zewnątrz tak jak to ma miejsce w serwisach świadczących usługi hostingowe? Przykładowo loguję się z innego komputera i dodaję drugie konto, określam jego parametry(limit mb na bazę, ewentualnie wybór bazy czy mysql czy pg, subdomenę i passy do ftp i skrzynki mailowej), potem mogę się zalogować na to konto chociaż mieć dostęp do niego jedynie przez ftp. Jeśli nie ma gotowego rozwiązania, to czy miałby ktoś jakieś linki traktujące o tym, jak się do tego zabrać i od czego zacząć, żeby to w miarę działało, nie chcę zaczynać tego z głupa żeby się potem nie wyłożyć na budowaniu architektury takiej aplikacji. Nie chodzi mi o full wypas na poziomie firm hostingowych, wystarczy coś skromnego, w co można by potem się wgryźć i z upływem czasu rozbudowywać
pozdrawiam
ps. jeśli był już taki temat to przepraszam, ale nic nie znalazłem