bawię się pear'owym graphem i mam z nim dwa problemy

Drugo mój problem to taki: na poziomej osi są dni miesiąca. jeśli dane na podstawie których jest rysowany wykres są np tylko od 5 danego miesiąca, to pozioma oś wykresu zaczyn a się właśnie od 5.. Jest jakaś możliwość żeby poziomą oś ustalić na sztywno ?
oto kod:
<?php $Canvas =& Image_Canvas::factory('png', array('width' => 600, 'height' => 400, 'antialias' => true)); $Graph =& Image_Graph::factory('graph', $Canvas); $Font =& $Graph->addNew('font', 'Verdana'); $Font->setSize(9); $Graph->setFont($Font); $Plotarea =& $Graph->addNew('plotarea'); $Datasets[0] =& Image_Graph::factory('dataset'); $Plotarea->addNew('line_grid', false, IMAGE_GRAPH_AXIS_X); $Plotarea->addNew('line_grid', false, IMAGE_GRAPH_AXIS_Y); $Fill =& Image_Graph::factory('Image_Graph_Fill_Image', 'gfx/google.jpg'); $Plotarea->setFillStyle($Fill); $q = "SELECT pozycja, dzien FROM statArchiwumPoz WHERE idStrona = '". $idStrona ."' AND idSlowo = '". $idSlowo ."' AND miesiac = '". $miesTeraz ."' AND rok = '". $rokTeraz ."' ORDER BY dzien ASC"; $db = sql( $q ); $pozycja = $p[0]; $dzien = $p[1]; $Datasets[0]->addPoint( $dzien, $pozycja ); } $Plot1->setMarker(Image_Graph::factory('Image_Graph_Marker_Icon', 'gfx/mark.png')); $Plot1->setLineColor('red'); $AxisY =& $Plotarea->getAxis('y'); $AxisX =& $Plotarea->getAxis('x'); $AxisX->forceMinimum(1); $AxisX->forceMaximum(50); $AxisY->forceMinimum(1); $AxisY->forceMaximum(50); $AxisY->setInverted(true); $Graph->done(); ?>
--- edit ---
ahh, jest to zwykła krzywa z punktami załamania któe podałem. wie ktoś może jak jeszcze nad tymi punktami wypisać konkreną wartość na których są 'zawieszone' ?