Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką firmę hostingową polecacie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
Turgon
To prawda DeyV.
Ale ja polecam i365.pl. Szybkie odpowiedzi. Jak narazie nie było problemów. Nie potrzebował doinstalowania czegokolwiek, więc nie spotkałem się z ich odpowiedziami na ten temat.
impuls2003
A na jakim serwerze domyslnie udostepniaja Ruby On rails? Oraz pełną wersję PEAR?
Szukalem ale nie ma takiego.
Pozdrawiam
Mystic007
Ja z cal.pl nie mam dobrych wspomnień-robiliśmy ze szkoły projekt na konkurs międzynarodowy, strona musiała szybko chodzić i być non-stop dostępna, a tu czasem serv badzo mulił, a w niektórych krajach strona niewskakiwała ;/

Ja polecam forall.pl do tej pory nie miałem większych problemów, bardzo tani hosting, fajny panel. Mała awaryjność, czasem przysyłają maile "przepraszamy za kłopoty..." - a w fakcie nic nie widać było jakiś nieprawidłowości.
Seth
@impuls2003: sprawdz oferte http://lap.pl
seaquest
Na lap.pl masz ograniczoną konsolę i ruby w trybie developerskim. Nie muszę chyba mówić, że chodzi to tragicznie.

Prawda jest taka, że nie ma serwerów, które mają dobre php i dobre railsy. Do php przydaje się serwer z php jako module czasami.

A do rails najlepiej jest, jeżeli możemy postawić mongrel / webrick.
Sh4dow
A ja polecam http://www.hetzner.de/ ale jedynie jesli chodzi o dedykowane, jest dosc tanio, jak na dedykowane. Dosc dobry sprzet, wydajne łącze. Czas realizacji okolo 5 dni roboczych. I dosc dobry support.
galeo
Mam coś do powiedzenia w sprawie etap.pl

Mam u nich serwer i wcześniej było ok. Serwery w Polsce, bezproblemowa obsługa i bdb kontakt.
Ale od jakiegoś czasu się popsuło. Poza tym przenieśli serwery do sąsiadów (Niemcy) bez powiadomienia klientów. I zaczeły się kolejne problemy. Teraz właśnie też ich serwery nie działają sad.gif
Kreton
Temat może i stary ale chciałbym odświerzyć. Mineło sporo czasu od ostatniego posta. Rozglądam się za jakimś hostingiem. Najlepiej jakiś stosunkowo tani, wodotrysków nie potrzebuję. Co możecie polecic a przed czym ostrzec ?
phpion
Ja od 3 lat zdecydowanie polecam LH. Dlaczego? Bo nic nie mogę im zarzucić, nie mam żadnych problemów.
vip3r
Ja polecam nazwa.pl, pewna i sprawdzona strona smile.gif
bmL
WItam,
ostatnio przeglądam różne oferty hostingowe i wypatrzyłem dwie interesujące oferty, chyba nic się nie stanie jak podam tutaj linki:
http://www.eventonesolutions.com/hosting/
http://dreamhost.com/hosting.html
No i teraz tak sobie porównuje do wielu innych hostingów różnice w cenie są kolosalne...
Może coś ubiegło mojej uwadze a może są w tym jakieś haczyki?
dr_bonzo
hmm, overselling?
seaquest
dreamhost.com ma tragiczne pingi. Lepiej zainwestować w jakiś vps w niemczech albo np rootnode.pl
Turgon
seaquest: Jakość usług świadczonych przez rootnode jest najwyższa smile.gif Potwierdzam winksmiley.jpg
seaquest
Turgon: póki co wolę sobie sam świadczyć usługi - właśnie na dedyku w Niemczech.
Turgon
seaquest: Ja polecam innym tongue.gif i potwierdzam, tym że mi jest tam dobrze, to że innym polecasz. Kum, kum?
intol
Jeżeli tylko masz pieniądze: home.pl . Obsługa techniczna, szybkość itd. na najwyższym poziomie.
Tom:-)
Ludzie a transferu 500 GB na rok czyli 41 GB na miesiąc wystarczy mi na forum tak dobrze odwiedzane?
Nightwalker
Ja również polecę Rootnode

Cytat(Nightwalker)
Witam,
Rootnode.pl oferuje tanie, wypasione konta shellowe wyposażone w dostęp do shella, 12GB pojemności, brak limitów transferu, nielimitowaną ilość baz danych MySQL i PostgreSQL, kont pocztowych i wirtualnych hostów, możliwość tworzenia własnych stref DNS a także Apache'a z PHP/Perl/RoR/Python, a to tylko wierzchołek góry usług dostępnych na Rootnode. Serwery (tak, stowarzyszenie posiada kilka nowiutkich serwerów, co świadczy o dojrzałośći przedsięwzięcia) podpięte są do nielimitowanej, symetrycznej rurki 100Mbps w Amsterdamskim Datacentre (mimo to pingi są bardzo niskie, na ogół ~60ms).

* Pojemnosc: 5GB shell + 5GB torrent + 2GB backup = 12GB
* Limit transferu: brak
* Ogólne limity: praktycznie brak, skrzynki pocztowe, bazy danych, vhosty itp bez ograniczeń.
* Łącze: 100Mbps symetryczne nielimitowane
* Usługi: poczta, dns, vhosty, torrent, php (4, 5 a nawet 6, do wyboru), perl, python, ruby, RoR, java, kompilator itp.
* Własny plik php.ini per wirtualny host.
* Dostęp: shell (ssh), sftponly, (s)ftp
* ping: 60-80ms
* Kolokacja: Amsterdam
* Cena: 12zł/miesiąc (płatne za okres rozliczeniowy Wrzesień-Marzec - 72zł)

Posiadając tam konto nie masz praktycznie żadnych ograniczeń, możesz sobie postawić Tomcata do serwowania javy, serwer TeamSpeak, SHOUTCast i co tylko dusza najbardziej wybrednego użytkownika zapragnie.

Jestem tam od samego początku, hostując kilka swoich stron i mimo, że serwery znajdują się w Holandii responsywność jest na wysokim poziomie.

To, co wyróżnia tego shella od innych to niekomercyjna forma, projekt działa na zasadzie stowarzyszenia (statut), więc pod koniec roku użytkownicy mają dostęp do rozliczeń. Projekt promuje oprogramowanie open-source na swoich serwerach, co procentuje w stabilność (administratorzy nota bene związani są z np. Nocą Linuksożerców).

Ostatnio administratorzy uruchomili dwa dodatkowe serwery, jeden dla kolejnych użytkowników a drugi dedykowany dla torrentow!
Ściągam sobie pliki na rurce 100Mbps i nie muszę się martwić o ratio :-)

Shella tego mogę polecić każdemu, nawet początkującemu albowiem serwer ma bogatą dokumentacje w postaci samouczków dostępnych w Bazie Wiedzy, którą tworzą wszyscy, administratorzy i użytkownicy.

W tym miejscu miałem ciężki orzech do zgryzienia, napisać o minusach, pomimo intensywnego myślenia przez dobre 10 minut nie zdołałem sobie niczego przypomnieć, wydaje mi się, że projekt nie ma żadnych minusów :-)

Jeśli szukasz więcej informacji o przedsięwzięciu odwiedź oficjalną stronę oraz blog pisany przez administratorów.

Kolejną rzeczą, które inne firmy oferujące shelle nie mają to społeczność, ponad 200 osób należy już do stowarzyszenia, a drugie tyle korzysta z okresu testowego. Mnóstwo osób tworzy wiki oraz przesiaduje na naszym kanale irc (#rootnode @ irc.quakenet.org).

Przed chwilą dla testów ściągnąłem obraz Debiana:

Kod
[nightwalker@stallman ~]$ wget 'ftp://ftp.nl.debian.org/debian-cd/4.0_r1/i386/iso-cd/debian-40r1-i386-CD-1.iso'
--07:57:43--  ftp://ftp.nl.debian.org/debian-cd/4.0_r1/i386/iso-cd/debian-40r1-i386-CD-1.iso
            => `debian-40r1-i386-CD-1.iso'
Translacja ftp.nl.debian.org... 130.89.175.33
Connecting to ftp.nl.debian.org|130.89.175.33|:21... połączono.
Logowanie się jako anonymous ... Zalogowano się!
==> SYST ... zrobiono.    ==> PWD ... zrobiono.
==> TYPE I ... zrobiono.  ==> CWD /debian-cd/4.0_r1/i386/iso-cd ... zrobiono.
==> PASV ... zrobiono.    ==> RETR debian-40r1-i386-CD-1.iso ... zrobiono.
Długość: 677,470,208 (646M) (nie autorytatywne)

100%[============================================================================
==========================================================>] 677,470,208   11.98M/s    ETA 00:00

07:58:38 (11.71 MB/s) - `debian-40r1-i386-CD-1.iso' saved [677470208]

prawie 12MB/s!

Gorąco Polecam!
Użytkownik Rootnode, Nightwalker aka. Raito.
kwiateusz
z tego co słyszałem to co Nightwalker napisał to prawda z tym że minusem jest to iż subdomeny jak się dodaje to w systemie dodawane są dopiero jak admin odpali jakiś skrypt (wczesniej dodawały sie srednio co 10 minut automatycznie), no i 2 czasem jak coś zmieniają to pada ale zazwyczaj nie dłużej niż 30s-minuta tongue.gif
pawel1901
niedawno wykupilem na home.pl 2 domeny i chce zrobic 2 proste stronki. średnio miesiecznie bedą odwiedzane po okolo 100 razy każda. polećcie mi jakis dobry serwer i w miare tani. do max 120 - 150 zł rocznie. z góry dziękuje za porady
qqrq
Cytat(mike_mech @ 3.06.2006, 01:25:52 ) *
A ja polecam livenet.pl. Mam konto Big i jestem bardzo zadowolony.

Ciekawa rzecz, trzeba obadać. smile.gif I tanio... Ja jeszcze polecam hekko.pl - hosting bardzo dobry (choć nie śmiem go nazywać "profesjonalnym"), a cena minimalna.

Cytat(ikioloak @ 3.06.2006, 13:09:39 ) *
Ja korzystam z uslug cal.pl i tez jestem zadowolony.

Ja też mam i jestem bardzo niezadowolony - podczas okresu testowego wszystko było ładnie, a teraz połączenie jak Houdini - raz jest, raz go nie ma.
bartg
Także dołączam się do livenet.pl . Posiadam tam konto x-big i bardzo sobie cenię, także ze względu cPanelu i dobrej ceny
kwiateusz
Aktualnie konczy mi sie hosting w progreso i szukam czegoś małego na portfolio i dev z shellem, php5, mysql najlepiej około 1gb powierzchni. Ktoś coś poleci w miarę taniego? smile.gif jedyne co widze to cal.pl na ta chwilę
Juzef
I ja swoje żale wyleję. Latam na xon.pl - dobra rzecz jak dla mnie, i cenowo i jakościowo jak na razie, ale brak mi tam chyba najbardziej dostępu po SSH. Czy istnieje jakiś hosting równie dobry a tani, oraz mający taki feature?
Ta, rootnode kusi, ale słyszałem zarówno wiele dobrego, jak i opinie że na hosting to się może nie nadać... Ale dlaczego by tak? Czy chodzi o uptime, czy może przy większej liczbie userów na stronie zacznie się coś sypać?
Moli
Ja od siebie polecam te firmy:
- www.home.pl
- www.nazwa.pl
- www.webd.pl
- www.masternet.pl

Pierwsza dla dla bardziej wymagających klientów (wyższe ceny ale i wyższa jakość).
jarek_bolo
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem zapisy regulaminu rootnode, ale z tego co zrozumiałem, to rootnode jako stowarzyszenie nonprofit pozwala swoim członkom na hostowanie stron również tylko nonprofit.
Jak to jest z tym rootnode questionmark.gif
Rafal Filipek
Cytat(kwiateusz @ 12.04.2008, 01:32:14 ) *
Aktualnie konczy mi sie hosting w progreso i szukam czegoś małego na portfolio i dev z shellem, php5, mysql najlepiej około 1gb powierzchni. Ktoś coś poleci w miarę taniego? smile.gif jedyne co widze to cal.pl na ta chwilę

moze http://linuxpl.com
Juzef
Hm, wolałbym tanio w miarę, to może powyższy linuxpl.com zbadam, bo ma jak dla mnie wszystko, jedynie dysku mniej, ale to nie tragedia wielka.
Vandzior
OVH.PL POLACAM!!

BEZ REKLAM!!

Transfer 1GB
Pojemnosc 1GB
za 30 iles lub 40iles zloty
Transfer 10GB
Pojemnosc 200MB
33zl z groszami smile.gif

bardzo polecam...
Wykrywacz
Właśnie zauważyłem że gdzieś zniknął mój ulubiony kolega ds. kłótni forumowych czyli @Turgon

Ja polecam Active24, mam tam server 2 rok i jestem b. zadowolony. no i cena nie jest porażająca.
Harvi
Hej,
poszukuję serwera o parametrach (mniej więcej):
pojemność - 1gb
transfer m/c - minimum 5gb
- włączone wildcards

Chciałbym również, aby istniała możliwość opłaty serwera za pół roku, ew miesięcznie.

Mam do dyspozycji około 50zł/pół roku ; 10zł/miech

Jeśli moglibyście coś polecić, będe wdzięczny. Teraz strona stoi na Hekko.pl , które ostatnio strasznie wolno chodzi, sypie errory bazy, phpmyadmin jest praktycznie niedostępny, a odebranie jakiegoś maila to już prawdziwy wyczyn.

Pozdro.
Tom:-)
www.ProHost.pl BARDZO dobry host w PL
phpion
Harvi:
Ja przez ładnych killka lat (3 lub 4) korzystałem z usług LH.pl i złego słowa na nich nie powiem. Bezawaryjne serwery, super kontakt z administratorem, z którym można załatwić różne sprawy (mi np. zainstalował Symfony i dał dostęp do shella). Nie wiem jak się ma sprawa z wildcardami ale warto zainteresować sie ich ofertą i wypytać o interesujące Cię szczegóły.

Aha i ważna kwestia: posiadają serwery postawione na Zeusie oraz na Apache. W przypadku tego pierwszego nieco kłopotliwe jest tworzenie .htaccess - trzeba pisać do admina. W przypadku serwerów z Apache problem ten nie występuje i można samemu tworzyć .htaccess.
kaszewczyk
http://linuxpl.com/

Sprawdź sam smile.gif ale moim zdaniem jeden z lepszych hostingów

~kaszewczyk
pbs
ja mam trochę rzeczy na hekko dobrze działa, nie blokują zanim nie sprawdzą wszystkiego, mają wszystko już od najmniejszego pakietu, różnice są tylko w wielkości i transferze, polecam ten hosting.
Cysiaczek
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=111844
Przenoszę 2 posty zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.