Jest taki motyw że robie swój panel admina od początku i jednym z elementów jest dodawanie newsów. Ładny formularz wpisuje temat newsa, treść i kod avatara który ma być wyświetlany, dodatkowo dołączana jest data dodania newsa i generowana ładna tabelka która nadpisuje plik zpoprzednimi newsami. Potem na stronie zastosowana jest funkcja readfile lub require - tutaj chyba bez znaczenia obydwie funkcje dołączają poprawnie plik z newsami i wszystko wygląda zgodnie z zamierzeniami na stronie.
Ale... nadpisywanie plików (wb) układa mi newsy w kolejności od najstarszego do najnowszego - nowy news jest na samym dole - zgodnie z działaniem funkcji logiczne.
Chciałem zastosować przed dopisaniem kolejnego newsa - najpierw odczytanie istniejących newsów i załadowanie do zmiennej - a następnie połączenie zmiennej z nowym newsem ze zmiennąze starymi newsami i zapisanie tego w nowym pliku.
Moje pytanie:
Funkcja fgets nie jest porządanym rozwiązaniem bo przy dłuższym pliku musiałbym zmieniać parametr a nie o to chodzi. Funkcje readfile i pochodne odczytują plik ale odrazu go wyświtlają - a ja potrzebuje załadować treść pliku do zmiennej. Jakiej funkcji najlepiej użyć?