![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest taki motyw że robie swój panel admina od początku i jednym z elementów jest dodawanie newsów. Ładny formularz wpisuje temat newsa, treść i kod avatara który ma być wyświetlany, dodatkowo dołączana jest data dodania newsa i generowana ładna tabelka która nadpisuje plik zpoprzednimi newsami. Potem na stronie zastosowana jest funkcja readfile lub require - tutaj chyba bez znaczenia obydwie funkcje dołączają poprawnie plik z newsami i wszystko wygląda zgodnie z zamierzeniami na stronie.
Ale... nadpisywanie plików (wb) układa mi newsy w kolejności od najstarszego do najnowszego - nowy news jest na samym dole - zgodnie z działaniem funkcji logiczne. Chciałem zastosować przed dopisaniem kolejnego newsa - najpierw odczytanie istniejących newsów i załadowanie do zmiennej - a następnie połączenie zmiennej z nowym newsem ze zmiennąze starymi newsami i zapisanie tego w nowym pliku. Moje pytanie: Funkcja fgets nie jest porządanym rozwiązaniem bo przy dłuższym pliku musiałbym zmieniać parametr a nie o to chodzi. Funkcje readfile i pochodne odczytują plik ale odrazu go wyświtlają - a ja potrzebuje załadować treść pliku do zmiennej. Jakiej funkcji najlepiej użyć? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
skoro juz uzyles readfile, to wejdz do manuala:
http://pl.php.net/manual/pl/function.readfile.php i zobacz jakie inne funkcje polecają ps: prosze poprawic tytul o znacznik zgodnie z zasadami forum przedszkole -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:41 |