Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błąd w skrypcie
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
adamm.
Witam,
Zaczołem tworzyć wyszukiwarke do katalog w oparciu o MySql.
Do tworzenia bazy danych używam phpMyAdmin. Wiedze zaczerpywałem z książki "php i MySQL. Tworzenie stron WWW" wydawnictwa Helion.
Bazując na skryptach dostępnych na stronach internetowych założyłem baze danych. Do wyszukiwania danych używam formularza "szukaj" w połączeniu ze skryptem.
Po wprowadzeniu danych do formularza i uruchomieniu opcji szukaj wynikiem wyszukiwania jest ukaznie czesci skryptu tak jak by byl czescia tekstu. Prawdopodbnie w skrypcie jest błąd ale nie mogę go zlokalizować.
Na stronie http://www.interlog.com.pl/php/ umiescilem wynik wyszukiwania oraz skrypt który w połączeniu z bazą danych powinien ukazać wyniki wyszukiwania.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
adamm.
Dziekuje bardzo za pomoc.
scanner
pdf'y dobra rzecz, ale jeśłi uważasz, że ktoś będzie ręcznie przepisywał kod sobie na swojego localhosta żeby go sprawdzić, to troszkę sie mylisz.
Fo
tak scanner ma racje - raczej jakas moze wersja txt ? bylo by juz prosciej. Jesli chodzi o ksiazke to mozesz jesli jestes zainteresowany php+mysql nabyc sobie "PHP4 od podstaw" wydawnictwa helion - troszke prawie 800 stron ale mnie sie nawet podoba a co do ceny to ja zabulilem za nia okolo 80zl..... nio wiec wersje txt umiesc zamiast pdf i sie zobaczy co da sie zrobic.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.