![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zaczołem tworzyć wyszukiwarke do katalog w oparciu o MySql. Do tworzenia bazy danych używam phpMyAdmin. Wiedze zaczerpywałem z książki "php i MySQL. Tworzenie stron WWW" wydawnictwa Helion. Bazując na skryptach dostępnych na stronach internetowych założyłem baze danych. Do wyszukiwania danych używam formularza "szukaj" w połączeniu ze skryptem. Po wprowadzeniu danych do formularza i uruchomieniu opcji szukaj wynikiem wyszukiwania jest ukaznie czesci skryptu tak jak by byl czescia tekstu. Prawdopodbnie w skrypcie jest błąd ale nie mogę go zlokalizować. Na stronie http://www.interlog.com.pl/php/ umiescilem wynik wyszukiwania oraz skrypt który w połączeniu z bazą danych powinien ukazać wyniki wyszukiwania. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. -------------------- "Żeby naszym dzieciom było lepiej"
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuje bardzo za pomoc.
-------------------- "Żeby naszym dzieciom było lepiej"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
pdf'y dobra rzecz, ale jeśłi uważasz, że ktoś będzie ręcznie przepisywał kod sobie na swojego localhosta żeby go sprawdzić, to troszkę sie mylisz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak scanner ma racje - raczej jakas moze wersja txt ? bylo by juz prosciej. Jesli chodzi o ksiazke to mozesz jesli jestes zainteresowany php+mysql nabyc sobie "PHP4 od podstaw" wydawnictwa helion - troszke prawie 800 stron ale mnie sie nawet podoba a co do ceny to ja zabulilem za nia okolo 80zl..... nio wiec wersje txt umiesc zamiast pdf i sie zobaczy co da sie zrobic.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 01:56 |