Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery][CSS]Menu z podkategoriami
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
jedrek109
Witam! Od jakiegoś czasu myślę o zrobieniu na stronie menu, które będzie tak funkcjonować: w jednym divie dać linki, po kliknięciu w link rozsuwa się niżej drugi div, w którym są podkategorie. Klikam drugi link i drugi div się zwija i rozwija, ale z nową zawartością (nowe podkategorie). Dodatkowo kliknięcie drugi raz w ten sam link powoduje zwinięcie diva.
Mam nadzieję, że jasno to wytłumaczyłem i ktoś będzie w stanie podać mi link do podobnego przykładu.

Pozdrawiam
erix
accordion?
jedrek109
Uhm, accordion daje możliwość zamiany zawartości jednego diva?
Chyba bardziej będzie pasować load(). Tylko, jak na złość znajduję przykłady oparte o oddzielne strony, a ja potrzebuję, aby to było w jednym pliku.

EDIT:
Może jaśniej wyjaśnię:

1. <div id='linki'>
  2. <ul>
  3. <li><a href='#1'>#1</a></li>
  4. <li><a href='#2'>#2</a></li>
  5. <li><a href='#3'>#3</a></li>
  6. </ul>
  7. </div>
  8.  
  9. <div id='#1'>
  10. <p>Tu jakiś tekst #1
  11. </div>
  12.  
  13. <div id='#2'>
  14. <p>Tu jakiś tekst #2
  15. </div>
  16.  
  17. <div id='#3'>
  18. <p>Tu jakiś tekst #3
  19. </div>

Teraz tłumaczę, o co chodzi z jQuery. Otóż, nie wiem, jak to rozwiązać, aby skrypt automatycznie rozpoznawał, że kliknąłem #1 i rozwinął (toggle) div #1. Na początku wszystkie divy są ukryte. Przychodzi mi na myśl tylko case, a to głupie rozwiązanie i funkcja load(), ale nie wiem, jak ją odwołać do diva, a nie to dokumentu.
erix
Najpierw sobie zobacz, jak powinny być identyfikatory zrobione.

A i pokaż swój kod.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.