![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Od jakiegoś czasu myślę o zrobieniu na stronie menu, które będzie tak funkcjonować: w jednym divie dać linki, po kliknięciu w link rozsuwa się niżej drugi div, w którym są podkategorie. Klikam drugi link i drugi div się zwija i rozwija, ale z nową zawartością (nowe podkategorie). Dodatkowo kliknięcie drugi raz w ten sam link powoduje zwinięcie diva.
Mam nadzieję, że jasno to wytłumaczyłem i ktoś będzie w stanie podać mi link do podobnego przykładu. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
accordion?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uhm, accordion daje możliwość zamiany zawartości jednego diva?
Chyba bardziej będzie pasować load(). Tylko, jak na złość znajduję przykłady oparte o oddzielne strony, a ja potrzebuję, aby to było w jednym pliku. EDIT: Może jaśniej wyjaśnię: Teraz tłumaczę, o co chodzi z jQuery. Otóż, nie wiem, jak to rozwiązać, aby skrypt automatycznie rozpoznawał, że kliknąłem #1 i rozwinął (toggle) div #1. Na początku wszystkie divy są ukryte. Przychodzi mi na myśl tylko case, a to głupie rozwiązanie i funkcja load(), ale nie wiem, jak ją odwołać do diva, a nie to dokumentu. Ten post edytował jedrek109 15.09.2010, 19:07:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Najpierw sobie zobacz, jak powinny być identyfikatory zrobione.
A i pokaż swój kod. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:22 |