Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podwójne localhost .... !!!!!!
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
marios
Witam i proszę o pomoc !

Mam taki szalony pomysł (i zlecenie zarazem biggrin.gif ) aby wyciągnąć dane z MySQL'a na stronie www i umiescić te dane z bazy na DANYM komputerze na http://localhoscie :cry:
czyli trzeba wyciągnąć dane z bazy na www.adresstrony.com.pl, to spoko,

mysql_connect('localhost', 'user', 'pass')
itd...

ale jak teraz chce się połączyć z bazą na LOKALNYM komputerze to :?: co mam wpisać. Skrypt się wykonuje na www.adresstrony.com.pl więc php rozumie localhost jako www :?:

Wpisywałem już różne rzeczy ... ale nie wiem .... http://localhost questionmark.gif

Proszę o Pomoc
radzaw
musisz podac adres IP (lub hosta) Twojego komputera + musisz dac dostep (uprawnienia) do Twojej bazy z tamtego serwera
marios
Dzięki z Błyskawiczną odpowiedź smile.gif ale chyba nie wiem jak :wink: dac ten dostep z tamtego serwera do bazy :?:

A IP (nazwa) jak ja nie jestem widoczny na zewnątrz questionmark.gif tzn . mam neostrade na 4 kompy i questionmark.gif questionmark.gif questionmark.gif jakieś odwołanie lokalnie do dysku questionmark.gif?
a może prościej z LOKALNEGO komputera laczyc sie z WWW questionmark.gif tylko tez mi jakos nie chce wychodzic

Dziekuje i Prosze o dalsze instrukcje laugh.gif
radzaw
jezeli nie masz zewnetrznego ip, to bedzie problem winksmiley.jpg (ewentualnie przekierowanie portu 3306 do Ciebie). Do bazy mysql tamtego serwera sie pewnie z zewnatrz nie dostaniesz, gdyz z reguly mysql chodzi tylko na localhoscie (chyba ze masz jakies dobre konto i admini zezwalaja na zewnetrzne polaczenia).
w takiej sytuacji nic wiecej nie wymysle sad.gif
marios
Cytat
(ewentualnie przekierowanie portu 3306 do Ciebie). Do bazy mysql tamtego serwera sie pewnie z zewnatrz nie dostaniesz,

Dziekuje po raz kolejny za blyskawiczna odpowiedz smile.gif prosilbym tylko o jakis listing....
czy co mam zrobic ?

a ta droga sprawa z dostaniem sie z zewnatrz, to mze jakbys mi dal listing bo niby mam serwer platny i jakies pozadnej firmy questionmark.gif wiec moze...

ale tak czy inaczej to prosilbym o jakies listing !!!!!

laugh.gif laugh.gif 8)

Dziekuje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.