![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam i proszę o pomoc !
Mam taki szalony pomysł (i zlecenie zarazem ![]() czyli trzeba wyciągnąć dane z bazy na www.adresstrony.com.pl, to spoko, mysql_connect('localhost', 'user', 'pass') itd... ale jak teraz chce się połączyć z bazą na LOKALNYM komputerze to :?: co mam wpisać. Skrypt się wykonuje na www.adresstrony.com.pl więc php rozumie localhost jako www :?: Wpisywałem już różne rzeczy ... ale nie wiem .... http://localhost ![]() Proszę o Pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2003 Skąd: z epoki lodowcowej Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz podac adres IP (lub hosta) Twojego komputera + musisz dac dostep (uprawnienia) do Twojej bazy z tamtego serwera
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki z Błyskawiczną odpowiedź
![]() A IP (nazwa) jak ja nie jestem widoczny na zewnątrz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a może prościej z LOKALNEGO komputera laczyc sie z WWW ![]() Dziekuje i Prosze o dalsze instrukcje ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2003 Skąd: z epoki lodowcowej Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jezeli nie masz zewnetrznego ip, to bedzie problem
![]() w takiej sytuacji nic wiecej nie wymysle ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat (ewentualnie przekierowanie portu 3306 do Ciebie). Do bazy mysql tamtego serwera sie pewnie z zewnatrz nie dostaniesz,
Dziekuje po raz kolejny za blyskawiczna odpowiedz ![]() czy co mam zrobic ? a ta droga sprawa z dostaniem sie z zewnatrz, to mze jakbys mi dal listing bo niby mam serwer platny i jakies pozadnej firmy ![]() ale tak czy inaczej to prosilbym o jakies listing !!!!! ![]() ![]() Dziekuje |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:00 |