karol33
21.03.2010, 08:06:38
chciałbym prosić o pomoc w sprawie filtru wyrazów niechcianych do komentarzy które udzielają użytkownicy, mam taki:
<?
function cenzura($tekst, $bad) {
foreach($bad as $bad_word) {
$tekst=str_replace($bad_word, "[***]", $tekst);
}
return $tekst;
}
//definicja niechcianych słów do ocenzurowania
$bad_words = array('wyraz1', 'wyraz2');
//tekst do ocenzurowania
$tekst_full = "jesteś wyraz1, wyraz2";
//tekst po cenzurze
$tekst_after = cenzura($tekst_full, $bad_words);
//efekt: "jesteś [***], [***]"
?>
jak go przerobić żeby efektem nie był "jesteś [***], [***]" tylko całkowity brak odpowiedzi, poprostu żeby takie spamy sie nie pojawiały w komentarzach, z góry dziękuję za odpowiedź
gothye
21.03.2010, 09:19:44
function RemoveBadWords($content)
{
'/a\W*d\W*m\W*i\W*n/si' => '*******',
'/m\W*o\W*t\W*y\W*l\W*a\W*n\W*o\W*g\W*a/si' => '!@#$',
);
foreach($BadWords as $pattern => $replace)
{
}
return $content;
}
$text = 'Motyla noga!!! admin musi zbanować ten tekst. MoTyla.NoGa!!!. Adminowi się nie chce tego robić ręcznie. M.O.T.Y.L.A N.O.G.A!';
echo 'Przed: '.$text.'<br />'; echo 'Po: '.RemoveBadWords
($text).'<br />';
Znalezione jakiś czas temu na forum ,po modyfikacjach przezemnie ,ale działa bardzo dobrze
kipero
21.03.2010, 09:53:36
Możesz np. zliczyć ilość [***] i jeśli ich stosunek do liczby wszystkich wyrazów jest większy od np. 1/6 to komentarz się nie dodaje.
blooregard
21.03.2010, 10:24:55
~karol33, proszę używać BBCode.
Methestel
21.03.2010, 10:52:19
Link do wątku z którego gothye modyfikował kod i w którym autor ma podobny problem:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=14...=0&p=725455
karol33
21.03.2010, 18:38:13
próbowałem całą niedziele i nadal noobie, albo mam błędy albo '*****' albo nie pojawiają mi się zablokowane wyrazy tylko w stringu, za pomoc w napisaniu skryptu dodam linki i baner do jego strony na rady.biz i polska-pl.net oraz oczywiście kliknę na pomógł, w array poprosiłbym tylko o jakies przykładowe wyrazy do cenzury....z góry dziękuje