![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 1 Dołączył: 23.02.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
chciałbym prosić o pomoc w sprawie filtru wyrazów niechcianych do komentarzy które udzielają użytkownicy, mam taki:
<? function cenzura($tekst, $bad) { foreach($bad as $bad_word) { $tekst=str_replace($bad_word, "[***]", $tekst); } return $tekst; } //definicja niechcianych słów do ocenzurowania $bad_words = array('wyraz1', 'wyraz2'); //tekst do ocenzurowania $tekst_full = "jesteś wyraz1, wyraz2"; //tekst po cenzurze $tekst_after = cenzura($tekst_full, $bad_words); //efekt: "jesteś [***], [***]" ?> jak go przerobić żeby efektem nie był "jesteś [***], [***]" tylko całkowity brak odpowiedzi, poprostu żeby takie spamy sie nie pojawiały w komentarzach, z góry dziękuję za odpowiedź -------------------- dla reklamobiorcow, hull, strony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalezione jakiś czas temu na forum ,po modyfikacjach przezemnie ,ale działa bardzo dobrze ![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz np. zliczyć ilość [***] i jeśli ich stosunek do liczby wszystkich wyrazów jest większy od np. 1/6 to komentarz się nie dodaje.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
~karol33, proszę używać BBCode.
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 10 Dołączył: 30.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Link do wątku z którego gothye modyfikował kod i w którym autor ma podobny problem:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=14...=0&p=725455 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 1 Dołączył: 23.02.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
próbowałem całą niedziele i nadal noobie, albo mam błędy albo '*****' albo nie pojawiają mi się zablokowane wyrazy tylko w stringu, za pomoc w napisaniu skryptu dodam linki i baner do jego strony na rady.biz i polska-pl.net oraz oczywiście kliknę na pomógł, w array poprosiłbym tylko o jakies przykładowe wyrazy do cenzury....z góry dziękuje
-------------------- dla reklamobiorcow, hull, strony
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:56 |