Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problemy z ustawieniem plikow w katalogach
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sebap123
Witam

Pisze sobie skrypt bazujący na bazie danych i modyfikowanych tekstach. Przez co dwa dokumenty są wspólne dla wielu stron. Jednak nie chce mi sie jakoś to wszystko ładnie zgrać, bo albo w panelu administratora jest błąd, albo w panelu zwykłego usera.

Ponizej przedstawiam układ katalogów. Pogrubione sa pliki, w których są problemy problemy. Podkreśleniami oznaczyłem foldery
-admin
--includes
---text.php
--index.php
--login.php
--logout.php
-db
--connect.php
-includes
--functions.php
--definicjons.php
--header_includes.php
-loged
-index.php
-login.php
-register.php

Każdy plik, gdzie jest potrzeba użyc bazy, albo któregos z tekstów na początku posiada coś takiego:
  1. include('../includes/header_includs.php');

a w tym pliku wystepuje:
  1. <?
  2. require('db/connect.php');
  3. include('admin/includes/text.php');
  4. include('includes/functions.php');
  5. include('includes/definicions.php');
  6. ?>

No i tak jak mówiłem, w adminie, albo zwykłym logowaniu pojawiają się problemy a to z funkcjami (functions.php), a to z bazą (connect.php), albo z którymis z tekstów.

Już nie mam pomysłu co zrobić. Proszę o pomoc.
marcio
Nie wiem jakie problemy bo nie napisales.

Ale pozmieniaj include() na include_once() albo require_once() moze pomoze, mozliwe ze includujesz kilka razy ten sam plik.

sebap123
mniej więcej takie problemy:

Warning: include(../includes/header_includs.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/.../public_html/pr/login.php on line 2

Warning: require(db/connect.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/.../public_html/pr/includes/header_includs.php on line 2

marcio
Bo podawales zle sciezki:

1. include('/includes/header_includs.php');

1. require('/db/connect.php');

Tak powinno chulac jak nie to pokombinuj.

sebap123
Pozmieniałem i nadal nic. Teraz jest coś takiego:
Warning: include(/includes/header_includs.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/.../public_html/pr/login.php on line 2
marcio
Cytat(sebap123 @ 24.12.2009, 13:40:29 ) *
Pozmieniałem i nadal nic. Teraz jest coś takiego:
Warning: include(/includes/header_includs.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/.../public_html/pr/login.php on line 2

Troche inicjatywy masz literowke w nazwie pliku brakuje "e".

sebap123
Nadal nic.

P.S.

Literówka była tez w nazwie pliku, tak więc nic się nie zmieniło.
marcio
masz 2 katalogi includes?Z twojej rozpiski tak wynika wiec popraw nazwe bo jeden napewno ma inna.
sebap123
Znowu posprawdzałem i wszystko wygląda ok. W adminie jest includes, ale tam są głównie pliki do admina oprócz text.php

No szukałem dużo w kodzie i jakoś nic nie mogę znaleźć. Może jakaś podpowiedź? Bo nie chce tworzyć dwóch plików (jednego dla admina i drugiego dla usera)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.