![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Pisze sobie skrypt bazujący na bazie danych i modyfikowanych tekstach. Przez co dwa dokumenty są wspólne dla wielu stron. Jednak nie chce mi sie jakoś to wszystko ładnie zgrać, bo albo w panelu administratora jest błąd, albo w panelu zwykłego usera. Ponizej przedstawiam układ katalogów. Pogrubione sa pliki, w których są problemy problemy. Podkreśleniami oznaczyłem foldery -admin --includes ---text.php --index.php --login.php --logout.php -db --connect.php -includes --functions.php --definicjons.php --header_includes.php -loged -index.php -login.php -register.php Każdy plik, gdzie jest potrzeba użyc bazy, albo któregos z tekstów na początku posiada coś takiego:
a w tym pliku wystepuje:
No i tak jak mówiłem, w adminie, albo zwykłym logowaniu pojawiają się problemy a to z funkcjami (functions.php), a to z bazą (connect.php), albo z którymis z tekstów. Już nie mam pomysłu co zrobić. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie wiem jakie problemy bo nie napisales.
Ale pozmieniaj include() na include_once() albo require_once() moze pomoze, mozliwe ze includujesz kilka razy ten sam plik. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mniej więcej takie problemy:
Warning: include(../includes/header_includs.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/.../public_html/pr/login.php on line 2 Warning: require(db/connect.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/.../public_html/pr/includes/header_includs.php on line 2 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Pozmieniałem i nadal nic. Teraz jest coś takiego:
Warning: include(/includes/header_includs.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/.../public_html/pr/login.php on line 2 |
|
|
![]()
|
|
Pozmieniałem i nadal nic. Teraz jest coś takiego: Warning: include(/includes/header_includs.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/.../public_html/pr/login.php on line 2 Troche inicjatywy masz literowke w nazwie pliku brakuje "e". |
|
|
![]()
|
|
Nadal nic.
P.S. Literówka była tez w nazwie pliku, tak więc nic się nie zmieniło. |
|
|
![]()
|
|
masz 2 katalogi includes?Z twojej rozpiski tak wynika wiec popraw nazwe bo jeden napewno ma inna.
|
|
|
![]()
|
|
Znowu posprawdzałem i wszystko wygląda ok. W adminie jest includes, ale tam są głównie pliki do admina oprócz text.php
No szukałem dużo w kodzie i jakoś nic nie mogę znaleźć. Może jakaś podpowiedź? Bo nie chce tworzyć dwóch plików (jednego dla admina i drugiego dla usera) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 04:19 |