Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Router
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
kosmos
Cześć
Piszę ... bo potrzebuję kupić nowy router z racji tego że mój ASUS WL500W zaniemógł ;/
Możecie cośporadzić questionmark.gif
Może Wy posiadacie jakieś routery które możecie polecić bo są tanie sprawdzone i w miare niezawodne questionmark.gif
Dzięki za odpowiedźi
Pozdrawiam
kosmos
mydoom.h
Przez pewien czas korzystałem z tego
http://www.skapiec.pl/site/cat/45/comp/179205

Jeśli masz trochę wiecej na wydanie (o ile to potrzebne) zainwestuj w router z portem 1 GE
_olo_1984
Ciekawi mnie co chcesz z nim zrobić, bo jeżeli chodzi o wifi N to tutaj masz taki artcik. Zakupliliśmy tego WRT610N ale nie do końca go przetestowałem. Jeżeli jednak nie jest Ci potrzebny w tym celu, to kolega wyżej podał dosyć dobry model, osobiście mam w domu i zakładałem w różnych miejscach i wiem, że jest to dobry sprzęt. Pozdr
l0ud
Sam używam tego linksysa WRT54GL, można powiedzieć że to sprzęt nie do zdarcia. Zwłaszcza na alternatywnym oprogramowaniu Tomato (oparte na linuksie) możliwości znacznie wzrastają. Wszystko bardzo przejrzyste i stabilne.

Niemniej jest to jednak trochę starszy router: 100Mbit i wifi w standardzie g. No i nie ma USB. Do normalnych zastosowań powinien jednak w zupełności starczyć...
kosmos
W sumie "N" mnie nie interesuje ... chodzi o zastosowanie domowe.
Zależy mi aby sygnał był ciągły i aby router miał QoS.
Podany przez Was jest bardzo popularny, może przez to polecany .....
l0ud
Ciężko powiedzieć mi o sile sygnału (tzn co masz na myśli mówiąc 'ciągły'), ale QoS jest smile.gif Po wgraniu alternatywnego oprogramowania, np tomato. Poczytaj tutaj:
http://openlinksys.info/news.php
erix
Cytat
Sam używam tego linksysa WRT54GL, można powiedzieć że to sprzęt nie do zdarcia. Zwłaszcza na alternatywnym oprogramowaniu Tomato (oparte na linuksie) możliwości znacznie wzrastają. Wszystko bardzo przejrzyste i stabilne.

Potwierdzam. Mam tego potwora właśnie na Tomato. ;]

Cytat
Niemniej jest to jednak trochę starszy router: 100Mbit i wifi w standardzie g. No i nie ma USB. Do normalnych zastosowań powinien jednak w zupełności starczyć...

A po co USB? tongue.gif Jeśli chodzi o WRT54GL, to jest przecież możliwość dodania czytnika kart SD (ale w Tomato on akurat nie działa, w DD-WRT już tak; kwestia dolutowania kilku kabelków i slotu na kartę) i zapuszczenia paru aplikacji bezpośrednio na routerze (µTorrent chyba ktoś sportował winksmiley.jpg).

Jeśli chodzi o QoS - masz do dyspozycji tc i iptables (w Tomato); na pewno przyda się WRT54 Script Generator - http://www.programypc.pl/wrt54;script;gene...ogram,2210.html - tym czymś skonfigurujesz sobie limity przepustowości jak tylko zechcesz.

To już mój drugi Linksys (drugi - WAG200g, też na chodzie winksmiley.jpg) i jestem bardziej niż zadowolony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.