![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Piszę ... bo potrzebuję kupić nowy router z racji tego że mój ASUS WL500W zaniemógł ;/ Możecie cośporadzić ![]() Może Wy posiadacie jakieś routery które możecie polecić bo są tanie sprawdzone i w miare niezawodne ![]() Dzięki za odpowiedźi Pozdrawiam kosmos |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 13 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: Warsaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przez pewien czas korzystałem z tego
http://www.skapiec.pl/site/cat/45/comp/179205 Jeśli masz trochę wiecej na wydanie (o ile to potrzebne) zainwestuj w router z portem 1 GE -------------------- Tani hosting - GlowaNET.pl | Hosting na Litespeed | PHP 5.2 | MySQL 5.1
Pakiety już od 22zł rocznie! Hosting SEO Domeny |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciekawi mnie co chcesz z nim zrobić, bo jeżeli chodzi o wifi N to tutaj masz taki artcik. Zakupliliśmy tego WRT610N ale nie do końca go przetestowałem. Jeżeli jednak nie jest Ci potrzebny w tym celu, to kolega wyżej podał dosyć dobry model, osobiście mam w domu i zakładałem w różnych miejscach i wiem, że jest to dobry sprzęt. Pozdr
-------------------- awake
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam używam tego linksysa WRT54GL, można powiedzieć że to sprzęt nie do zdarcia. Zwłaszcza na alternatywnym oprogramowaniu Tomato (oparte na linuksie) możliwości znacznie wzrastają. Wszystko bardzo przejrzyste i stabilne.
Niemniej jest to jednak trochę starszy router: 100Mbit i wifi w standardzie g. No i nie ma USB. Do normalnych zastosowań powinien jednak w zupełności starczyć... -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie "N" mnie nie interesuje ... chodzi o zastosowanie domowe.
Zależy mi aby sygnał był ciągły i aby router miał QoS. Podany przez Was jest bardzo popularny, może przez to polecany ..... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko powiedzieć mi o sile sygnału (tzn co masz na myśli mówiąc 'ciągły'), ale QoS jest
![]() http://openlinksys.info/news.php -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Sam używam tego linksysa WRT54GL, można powiedzieć że to sprzęt nie do zdarcia. Zwłaszcza na alternatywnym oprogramowaniu Tomato (oparte na linuksie) możliwości znacznie wzrastają. Wszystko bardzo przejrzyste i stabilne. Potwierdzam. Mam tego potwora właśnie na Tomato. ;] Cytat Niemniej jest to jednak trochę starszy router: 100Mbit i wifi w standardzie g. No i nie ma USB. Do normalnych zastosowań powinien jednak w zupełności starczyć... A po co USB? ![]() ![]() Jeśli chodzi o QoS - masz do dyspozycji tc i iptables (w Tomato); na pewno przyda się WRT54 Script Generator - http://www.programypc.pl/wrt54;script;gene...ogram,2210.html - tym czymś skonfigurujesz sobie limity przepustowości jak tylko zechcesz. To już mój drugi Linksys (drugi - WAG200g, też na chodzie ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 04:40 |