Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] czemu nie działa?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
sweter
Mam taki kod jak poniżej, ale nie wiem, czemu nie działa. Możecie mnie oświecić?

head:
Kod
     function pokaz(){
     document.getElementById('miesiac2').style.display='none';
          document.getElementById('miesiac3').style.display='none';
          document.getElementById('miesiac4').style.display='none';
     }

body:
Kod
   <div id="miesiac2" style="display:block; ">2<a href="#" onclick="pokaz(); document.getElementById('miesiac3').style.display='block'"> >>> </a></div>
<div id="miesiac3" style="display:none; "><a href="#" onclick="pokaz(); document.getElementById('miesiac2').style.display='block'"> <<< </a>3<a href="#" onclick="pokaz(); document.getElementById('miesiac4').style.display='block'"> >>> </a></div>
<div id="miesiac4" style="display:none; "><a href="#" onclick="pokaz(); document.getElementById('miesiac3').style.display='block'"> <<< </a>4</div>
nospor
funkcja nazywa sie POKAZ() a w niej ukrywasz elementy..... moze dlatego ci nie dziala winksmiley.jpg

ps: czym objawia sie to nie dzialanie?
kamil4u
Ale co nie działa? Z takim kodem - wydaje mi się, że jest poprawnie(nie patrz na błędy semantyczne):
Kod
<html>
<body>
<script type="text/javascript">
     function pokaz(){
     document.getElementById('miesiac2').style.display='none';
          document.getElementById('miesiac3').style.display='none';
          document.getElementById('miesiac4').style.display='none';
     }

</script>

<div id="miesiac2" style="display:block; ">2<a href="#" onclick="pokaz(); document.getElementById('miesiac3').style.display='block'"> >>> </a></div>

<div id="miesiac3" style="display:none; "><a href="#" onclick="pokaz(); document.getElementById('miesiac2').style.display='block'"> <<< </a>3<a href="#" onclick="pokaz(); document.getElementById('miesiac4').style.display='block'"> >>> </a></div>

<div id="miesiac4" style="display:none; "><a href="#" onclick="pokaz(); document.getElementById('miesiac3').style.display='block'"> <<< </a>4</div>

</body>
</html>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.