Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [js] czemu nie działa?
sweter
post 12.02.2009, 16:21:53
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam taki kod jak poniżej, ale nie wiem, czemu nie działa. Możecie mnie oświecić?

head:
Kod
     function pokaz(){
     document.getElementById('miesiac2').style.display='none';
          document.getElementById('miesiac3').style.display='none';
          document.getElementById('miesiac4').style.display='none';
     }

body:
Kod
   <div id="miesiac2" style="display:block; ">2<a href="#" onclick="pokaz(); document.getElementById('miesiac3').style.display='block'"> >>> </a></div>
<div id="miesiac3" style="display:none; "><a href="#" onclick="pokaz(); document.getElementById('miesiac2').style.display='block'"> <<< </a>3<a href="#" onclick="pokaz(); document.getElementById('miesiac4').style.display='block'"> >>> </a></div>
<div id="miesiac4" style="display:none; "><a href="#" onclick="pokaz(); document.getElementById('miesiac3').style.display='block'"> <<< </a>4</div>

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post 12.02.2009, 16:58:23
Post #2

Grupa: Moderatorzy

funkcja nazywa sie POKAZ() a w niej ukrywasz elementy..... moze dlatego ci nie dziala winksmiley.jpg

ps: czym objawia sie to nie dzialanie?

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

+Quote Post
kamil4u
post 12.02.2009, 17:01:51
Post #3

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Ale co nie działa? Z takim kodem - wydaje mi się, że jest poprawnie(nie patrz na błędy semantyczne):
Kod
<html>
<body>
<script type="text/javascript">
     function pokaz(){
     document.getElementById('miesiac2').style.display='none';
          document.getElementById('miesiac3').style.display='none';
          document.getElementById('miesiac4').style.display='none';
     }

</script>

<div id="miesiac2" style="display:block; ">2<a href="#" onclick="pokaz(); document.getElementById('miesiac3').style.display='block'"> >>> </a></div>

<div id="miesiac3" style="display:none; "><a href="#" onclick="pokaz(); document.getElementById('miesiac2').style.display='block'"> <<< </a>3<a href="#" onclick="pokaz(); document.getElementById('miesiac4').style.display='block'"> >>> </a></div>

<div id="miesiac4" style="display:none; "><a href="#" onclick="pokaz(); document.getElementById('miesiac3').style.display='block'"> <<< </a>4</div>

</body>
</html>

--------------------
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:56