Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: tinyMCE i filmy z YouTube
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
parzol
Witam.

Korzystam z najnowszego tinyMCE. Niestety mam problem z dodawaniem filmów z Youtube na swoją stronę. Jeśli dodam kod YT poprzed edycje HTML w tinyMCE to po zapisie strony usuwa mi znaczniki object i embed. Szukałem w internecie rozwiązania jednak nic nie działa. Czy ktoś rozwiązał ten problem skutecznie?

Dodam, że nie korzystam z żadnych gotowych CMS. Czysty kod HTML/JS dla strony.

Pozdrawiam,
Parzol.
erix
Cytat
Jeśli dodam kod YT poprzed edycje HTML w tinyMCE to po zapisie strony usuwa mi znaczniki object i embed.

A dodałeś te znaczniki do listy dozwolonych? winksmiley.jpg
masterix
Mam taki sam problem jak kolega powyżej więc podbijam ten temat. Wziąłem valid_elements z dokumentacji tinyMCE i dopisałem tam jeszcze embed. Ale obcina mi ciągle tagi. Po wpisani valid_elements to mimo, że był tam param to jego część też mi usuwało. Czy może ktoś pokazać przykład konfiguracji jaki na pewno zadziała z filmikami youtube?

pzdr.

Dodam, że sprawdzałem też przykład z: http://tinymce.moxiecode.com/examples/full.php i nie działa t o u mnie w CMSie. Dodałem extended_valid_elements object, embed i param - nadal nie działa. Piszę w KohanaPHP. Dane z formularza idą do POST już obcięte z tych tagów. Zaktualizowałem TinyMCE i wciąż to samo.
erix
Pokaż swoją konfigurację, całe init.
masterix
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. tinyMCE.init({
  2. // General options
  3. mode : "textareas",
  4. theme : "advanced",
  5. plugins : "safari,spellchecker,pagebreak,style,layer,table,save,advhr,advimage,advlink
    ,emotions,iespell,inlinepopups,insertdatetime,preview,media,searchreplace,print,c
    ontextmenu,paste,directionality,fullscreen,noneditable,visualchars,nonbreaking,xh
    tmlxtras,template,imagemanager,filemanager"
    ,
  6. media_strict: false,
  7. extended_valid_elements: "object[type|data|width|height|classid|codebase],param[name|value],embed[src
    |type|width|height|flashvars|wmode]"
    ,
  8.  
  9. // Theme options
  10. theme_advanced_buttons1 : "save,newdocument,|,bold,italic,underline,strikethrough,|,justifyleft,justif
    ycenter,justifyright,justifyfull,|,styleselect,formatselect,fontselect,fontsizese
    lect"
    ,
  11. theme_advanced_buttons2 : "cut,copy,paste,pastetext,pasteword,|,search,replace,|,bullist,numlist,|,out
    dent,indent,blockquote,|,undo,redo,|,link,unlink,anchor,image,cleanup,help,code,|
    ,insertdate,inserttime,preview,|,forecolor,backcolor"
    ,
  12. theme_advanced_buttons3 : "tablecontrols,|,hr,removeformat,visualaid,|,sub,sup,|,charmap,emotions,iesp
    ell,media,advhr,|,print,|,ltr,rtl,|,fullscreen"
    ,
  13. theme_advanced_buttons4 : "insertlayer,moveforward,movebackward,absolute,|,styleprops,spellchecker,|,c
    ite,abbr,acronym,del,ins,attribs,|,visualchars,nonbreaking,template,blockquote,pa
    gebreak,|,insertfile,insertimage"
    ,
  14. theme_advanced_toolbar_location : "top",
  15. theme_advanced_toolbar_align : "left",
  16. theme_advanced_statusbar_location : "bottom",
  17. theme_advanced_resizing : true,
  18. width : 550,
  19. height : 350,
  20.  
  21. // Example content CSS (should be your site CSS)
  22. content_css : "/assets/css/style.css",
  23.  
  24. // Drop lists for link/image/media/template dialogs
  25. template_external_list_url : "assets/js/tiny_mce/template_list.js",
  26. external_link_list_url : "assets/js/tiny_mce/link_list.js",
  27. external_image_list_url : "assets/js/tiny_mce/image_list.js",
  28. media_external_list_url : "assets/js/tiny_mce/media_list.js"
  29.  
  30.  
  31.  
  32. });
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
Tak wygląda obecnie.
erix
Ok, a teraz inaczej: ściągnij przykładową konfigurację (full advanced) i powiedz, czy w jej przypadku wszystko działa ok.
masterix
Jeśli masz na myśli to http://tinymce.moxiecode.com/examples/full.php to nie działa. Jeśli coś innego full advanced to nie widzę szczerze pisząc..

Czy mogę liczyć na jakąś jeszcze pomoc? Bo nie mam pojęcia czemu to nie działa.
erix
Puść gdzieś to publicznie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.