Kozystam ze skryptu ktory wklejam ponizej i mam problem z polskimi znakami. O ile przed zalaczoną stroną do pliku index.php polskie znaczki sa, to w stronie zalaczanej ich nie ma. czy ktos z Was zna rozwiazanie? i przy okazji zapytam czy include'owana strona powinna miec wszystkie elementy typu html, meta (w ktorej ponownie np ustawiam kodowanie?) tak czy siak, nie działa (kodowanie mam iso-8859-2)
oto kod:
<? switch ($_GET['page']) { case archiwum: include("archiwum.php"); break; case kimjestesmy: include("kimjestesmy.php"); break; case historia: include("historia.php"); break; case dokumenty: include("dokumenty.php"); break; case wladze: include("wladze.php"); break; case grupy: include("grupy.php"); break; case terminarz: include("terminarz.php"); break; case biuletyn: include("biuletyn.php"); break; case galeria: include("galeria.php"); break; case przylaczsie: include("przylaczsie.php"); break; case linki: include("linki.php"); break; case kontakt: include("kontakt.php"); break; case aktualnosci: default: include("aktualnosci.php"); } ?>
I jeszcze drugie pytanko.
kiedys z wielkim trudem napisalem skrypt do wyswietlania informacji (newsow) z bazy. wyswietlal wszystko bez limitu. Teraz potrzebuje aby wyswietlal mi 5 newsów, oraz zeby wlasciwa tresc byla wyswietlana dopiero po kliknieciu w link "wiecej". I tak mam kolumny np tytuł, wstep, oraz reszta. I normalnie ma sie wyswietlac tylko tytul i wstep, a po kliknieciu w "wiecej" ma sie wszystko wyswietlac. dla Was to pewnie banał, a ja naprawde sie musze z tym niezle nameczyc. czy ktos moze mi w tym pomoc? Pozdrawiam i z gory dziekuje:) oto skrypt:
<?php include("config.php"); { } ?>