W php pisze od hmm dopiero 2 tygodni, ale idzie mi dosyć dobrze;)
Na swojej stronie utworzyłem sesję wykorzystując taki kod:
<?php }else{ FROM users WHERE login = '".$_POST['login']."' && haslo = '".$_POST['haslo']."' ")) > 0) { WHERE login = '".$_POST['login']."' && haslo = '".$_POST['haslo']."' ")) > 0 ) { $_SESSION['zalogowany'] = true; $_SESSION['login'] = $_POST['login']; $_SESSION['haslo'] = $_POST['haslo']; echo "Jesteś zalogowany<br> Możesz przegladac profile uzytkownikow <a href=userlook.php>tutaj</a><p>"; } else { } } else { } } else { ?>[/code] A w każdej podstronie, która może być widoczna tylko dla admina tworzyłem coś ta
kiego(jest to system dodawania newsa do bazy): [code]<? If($admin==$_SESSION['login']) echo '<form method=post action=add.php> Dodawanie newsa do bazy<br> <textarea name=addnews rows=5 cols=19></textarea><br> <input type=submit value=ok>'; If($newsy>0) ?>
Wszystko pięknie ładnie, jak zaloguje się na użytkownika, który nie ma rangi amdina to nie może tego zobaczyć- i tak ma być. Niestety wczoraj zauważyłem, że jeśli nie zaloguje się w ogóle to mogę wejść do tego działu! Co muszę dopisać, aby tak nie było? Żeby tylko admin miał dostęp do tego działu i żeby wymagało to logowania?
Jeśli ktoś potrzebuje zobaczyć jak to wygląda to proszę bardzo: http://79.187.194.106/projekt2
Z góry dziękuje za odpowiedź

Pozdrawiam
Tomek