Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Euro 2012
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
revyag
Od tej chwili jak zobaczę w wątku jakieś osobiste wycieczki, ze ten to taki owaki i w ogóle, będę rozdawał prezenty. Ale nie wiem czy ktoś się z niego ucieszy.
Dyskusja o euro2012, dlaczego się uda, dlaczego się nie uda, argumenty za, przeciw, koniec.
-------

@devnul, jeśli innym się udało, dlaczego Polsce ma się nie udać. To nie wymaga cudu, tylko dobrego planu. Jak wcześniej napisałem, nie skazujmy czegoś na porażkę jeszcze przed rozpoczęciem przygotowań.
Nie jestem w sztabie przygotowującym imprezę, więc konkretów nie przytoczę, ani nikt z tego forum. Mam nadzieję że plan taki szybko publicznie się pojawi, i będzie wstępnie można go ocenić.
sagittariuspl
@sztos - a zaproszą nas we wtorek do "teraz My!"? to tyle (tak półżartem)...

euro to wielka impreza i wymaga dużych inwestycji. prawda. ale nie mówmy, że to niemożliwe tylko dlatego, że mamy taką władzę. nie przedpadam za sPISkowcami, ale przez to nie będę mówił że nie ma szansy na sukces. dostaliśmy szansę i byśmy jej nie dostali gdyby była szansa na niepowodzenie - włosi przegrali wszak.
uefa nam nie pozwoli na "spieprzenie" sprawy, a też logistyki nowej ustalać nie będziemy. ta impreza już jest "gotowa" - nie robimy jej jako pierwsi, tylko jako kolejni.
portugalia też nie miała żadnego stadionu i co? a jak było w grecji przed olimpiada (to jeszcze wieksza impreza) - jedna wielka korupcja. i co? im się udało to czemu nam się nie uda.
panowie - trochę wiary, wszak kazdy z nas (jeśli los pozwoli) będzie "darł ryja" na stadionie w te dni kibicując naszym...
sztosz
Ale nikt nie mówi, że to niemożliwe. Wielu z nas po prostu stara się ocenić nasze szanse na zrealizowanie tego projektu. I te oceny nie rokują dobrze ze względu na to czym nas doświadczały kolejne "elity" rządzące. Zaś obecna "elita" nie wydaje się być ani odrobinę lepsza od innych jeżeli chodzi o stosunek tego co mówią do tego co robią*. Tak więc bardzo ciężko pałać nam tym nieskrępowanym optymizmem. Nie znaczy to jednak, że nie będziemy się cieszyć jeżeli Euro2012 okaże się ogromnym sukcesem. Sceptycyzm jest jednak wskazany bo pozwala zauważyć problemy których niepoprawni optymiści po prostu przeoczą. Nie zauważonych problemów nie da się rozwiązać, a powinny być rozwiązane wszystkie.

widać ze rozmowa schodzi na boczny tor. Wszyscy wysuwają wnioski na podstawie tego co dokonano lub czego nie dokonano. Wiec nie ma co się dziwić ze wszyscy są tak ustosunkowani to tej sportowej imprezy. Osobiście wolał bym jak by to było we Włoszech. W Polsce jest pewnie ze względów politycznych.

Ps @Turgon Twoje wypowiedzi są co najmniej śmieszne ile ty masz człowieku lat. 15 ? snujesz jakieś wnioski a nie masz pojęcia.

Nie mamy nic a chcemy robić bóg wie co. Listkiewicz i cały zarząd PZPN pewnie cieszy się z tej decyzji będą mogli dużo nakraść co w Polsce jest normalką.

Stawiam na to ze odbiorą nam to ok. 2010r. Wtedy będą jaja jak UE każde zwracać wszystkie pieniądze + kary + odsetki. Zobaczymy co Kaczor wtedy powie.

Pewnie to „FIFA nie dała nam wystarczającej szansy, a UE za mało pieniędzy”

Ale podobnie może być nie długo RPA. Ktoś już pisał o tym, z tego co wiem jest bardzo mało zrobione i wszystko jest opóźnione.

@revyag,.... jeśli innym się udało, dlaczego Polsce ma się nie udać.. dobre naprawde dobre.. uśmiałem się
empathon
Miałem się nie odzywać w tym temacie bo nie jestem wróżka i nie będę robił z siebie idioty pisząc o tym co będzie.
No ale jeśli już jesteście tacy mądrzy i bogaci w doświadczenia chciałem tylko przypomnieć, że w tym procesie będzie uczestniczył również w większej mierze sektor prywatny.
Pewnym osobą z pewnością się przyda ten oto zestaw małego pesymisty. Nie krepujcie się go użyć snitch.gif
revyag
@acztery co w tym śmiesznego ? Z czego się uśmiałeś ? Z szansy którą Polska dostała ? Normalnie boki zrywać.

Wyjaśnij mi co Listkiewicz ukradnie ? PZPN kasą na mistrzostwa nie będzie zarządzał. W sumie to wiem, pewnie podjedzie ciężarówką i zgarnie 2 tony asfaltu a potem razem z kumplami opylą to gdzieś.
acztery
cały zarząd PZPN to złodzieje. A to że kradnie to przecież bardzo logiczne wez go nie bron tak. Ile to mozna bym np prezesem PZPN co to stanowisko do konca zycia ... questionmark.gif

W polsce zawsze sie kradło i tak juz zostane osoby które myśle ze nagle sie coś zmieni dla mnie sa poprostu "głupi".

Odbiegając od tematu.

Nowa skoczna w (chyba zakopanym) buduja kilka lat i wydali 2 mil.. a jak pokazali co do tej poryz zrobili to przeciez nic nie zrobili. jak możesz mowic ze Prezez nie bedzie mial dostępu do pieniędzy przeznaczonych na EURO.

A zapomnailem ze polacy to bardzo uczciwy naród. A prawa jest taka ze w kazdym panstwie maja o nas wyrobione zdanie. Mieszkałem rok w niemczech i tam maja 1 zdanie "dzłodzieje" i "nieroby".

Dlatego myśle ze listkiewicz bedzie walil jakies przekręty. Zmienie zdanie na temat EURO w 2012 jak bedzie 1 mecz. w Polsce albo na Ukrainie.

"@acztery co w tym śmiesznego ? Z czego się uśmiałeś ? Z szansy którą Polska dostała ? Normalnie boki zrywać."

To tak jak by EKSPO odbyło sie np bardzo biednym kraju .... co chyba jest nie realne. Nie smieszy mnie to bardzo sie ciesze ale jednoczesnie mi smutno bo jak bedzie tak jak wszystko do tej pory, to poprostu do zdupczymy...
Turgon
acztery: Jesteś żałosny. Wg badań polacy "nierobowie" pracują najwięcej ze wszystkich europejczyków i na dodatek najciężej, więc nie pie*, a nawet się nie wykręcaj, że wyrobili sobie to w czasach komunizmu. Polacy wtedy wyjeżdżali do niemiec i pracowali bardzo ciężko często za grosze.
I takie opinie wyrabiają ludzie przede wszystkim twojego pokroju.

empathon: Fajny zestawik smile.gif Może wyślemy każdemu z naszych pesymistów na koszt odbiorcy tongue.gif?

Co do EURO, jesteśmy w stanie tą imprezę zorganizować, ponieważ dużo będą robić firmy prywatne, które i tak prężnie rozwijają się. Wszyscy narzekają na remonty, ale co mają robić? Przepraszam lepiej, żeby zerwali cały asfalt i zrobili to porządnie, niż potem przez 10 lat cały czas łatali i droga była jak wytrzęsiwarka.
----

Ostrzegałem. Dostajesz bonusa
revyag
Wykrywacz
14lat.

Turgon czy mógłbyś zastosować się do próśb moda.

jak narazie mineło 2 tygodnie i puki co nadal całe euro 2012 w Polsce przypomina mi plan gnomów bieliźnianych z sout parku. Składał się z 3 faz.
1. Kradzież bielizny
2. questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif
3. Zysk

Może i przestał bym być aż tak sceptycznie nastawiony gdyby ktokolwiek z kaczego gangu, przedstawił plan/projekt etapów inwestycji i ich rozplanowania. Bo jak na razie, to było wielkie hura wszyscy się pocieszyli i teraz zastanawiają się co z tym fantem zrobić. Bo pozatym że stragan mają przenieść na inny stadion to jakoś nic nie słychać w związku z tym co ma być, no naturalnie poza tym że mają być wszystkie autostrady i ogólnie ma być super.
acztery
Turgon, wiesz w ogole co to był komunizm ja nie wiem a jestem duzo starszy wiec nie wypowiadaj się, po zatym ja tu nie mowie o komunizmie. PRacowałem rok w niemczech i wiem jakie ludzie tam mieli zdanie na nasz temat.

Co do Euro juz się wypowiedziałem. Moim zdaniem dostalismy to nie dlatego ze sobie "nie poradzimy" to zwykła zagrywka polityczna.
jarmiar
co do tego euro to Wam powiem, że jak nam to nie wyjdzie (a co się z pewnością stanie) to Włochy zaraz się rzucą, aby je przejąć.

ludzie zobaczcie, oni mają przyszykowane stadiony, wypucowane drogi. i tylko czekają aż Polska znowu coś spieprzy, żeby je tylko przejąć.

powiem wam jeszcze jedno.

wiecie czemu Polsce i ukrainie dano euro2012?

po to, aby ukraina mogła by wejśc do uni.

ludzie spójrzmy na siebie.
jesteśmy totalnymi frajerami.
gdzie by tu uciec do historii, zawsze się okaże że jakieś państwo nas oszukało, czy też wykorzystało.
Polacy powinni uczyć się na błędach swoich przodków. A tu nic, dalej dajemy się robić w konia.
Wszędzie gdzie się spojrzy to złodziejstwo, oszustwo, a rząd nic sobie z tego nie robi tylko trzepie kasę dla siebie.
I jak tu nie pozostać w milczeniu.

Nie wiem jak Wam ale mi się to wszystko nie podoba, ta cała nasza postawa.
strife
Witam,

Czytam sobie ten temat prawie od początku jego założenia i w końcu nadszedł czas, abym napisał coś od siebie co o tym myślę. Większość postów, jakie tutaj widziałem z góry zakładają, że to się nie uda, co mnie martwi - , z takim podejściem nigdy nic nie osiągniemy przecież! : (

Cytat
ludzie spójrzmy na siebie.
jesteśmy totalnymi frajerami.

A może to jest moment, aby to zmienić ?!

Cytat(revyag @ 30.04.2007, 10:00:23 ) *
Płakać się chce jak czytam te wypowiedzi. W tym kraju nigdy nie będzie lepiej jeśli każdy będzie miał takie nastawienie. Postrzegają nas tak a nie inaczej właśnie dlatego.
A nie pomyśleliście że to może być właśnie ten moment kiedy coś może się zmienić ? Pewnie nie bo Polak to oczywiście złodziej, krętacz i na pewno to spieprzy.

Też mi się chcę płakać, z tego powodu. Zmieńcie podejście, ja uważam tak jak revyag ( dobrze, że są jeszcze ludzie z takim podejściem, uff ), że to może być ten moment, w którym Polska zyska, i to dużo. Więcej wiary w to, że może być lepiej i za te 5 lat zobaczymy zmiany. Ja wierzę w to, że tutaj się dużo zmieni, i to na lepsze.

---
Nasuneła mi się myśl odnośnie tego tematu, może by przypiąć małą ankietę, w stylu "Czy wierzysz, że Polska wykorzysta szansę prowadzenia Euro 2012?" Odp: "Tak", "Nie", "Nie mam zdania/Obojętne". ?

Pozdrawiam.
sztosz
My tu gadu gadu o wierze, a jak na razie nie widziałem ani jednego cudu który by zdziałała wiara nie poparta działaniem. I wybaczcie tą ociekającą jadem ironię.
devnul
Cytat
i za te 5 lat zobaczymy zmiany
zobaczymy - zmiane organizatora mistrzostw
Wykrywacz
Prawie jak euro 2012
http://www.youtube.com/watch?v=OA8WNLB37Ew...2Fpolska%2D2012
kubarek
szkoda, że taka impreza pogłębi deficyt budżetowy
ale przynajmniej będziemy mieli najnowocześniejszy ma świecie plac targowy - ten w Warszawie, po przebudowaniu Stadionu X-lecia i po mistrzostwach ;-)
superfrajer
Jest olimpiada Londyn 2012. Ja nie wiem kto w Polsce wszystko wybuduje smile.gif Szczerze to mam to gdzies.
Jak ktos ma jakies obiekcje ze sie dzieje tak jak jest to niech zbluzga siebie czy tez sasiada ktory glosowal na PiSy i inne...
Ciesze sie, ze to jest poza mna....

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.